Kıymalı Nohut Kıymalı nohut , Türk mutfağında yemek çeşitlerinin ne kadar fazla olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bizim mutfağımızın yemeklerinin çok güzel ve lezzetli olduğu tüm dünya mutfakları tarafından bilinir bildiğiniz gibi. Biz türkler gerçekten yemek yapmayı en az yemek kadar çok severiz. Türk kültüründe yemek çok eski zamanlara dayanmaktadır. Yemek kültüründe özellikle de etli yemekler çok fazladır ve etli yemekleri biz türkler gerçekten çokta severiz. Evimize gelen misafire özellikle etli yemekler yapma konusunda çok özen gösterilir. Bende sizlere bugün hem misafirlerinize hemde kendinize rahatlık ile yapabileceğiniz bir kıymalı nohut tarifi vereceğim. O zaman şimdiden kolay gelsin.
Kıymalı nohut için gerekli olan malzemeler - 3 su bardağı ıslatılmış nohut
- 150 gram yemeklik kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 veya 3.5 su bardağı kaynamış sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Kıymalı nohut hazırlanışı,
Kıymalı nohut için ilk olarak bir gün öncesinden nohutları sıcak suya koyup bir gün boyunca ıslanmasını bekleyin. Nohutlar ıslandıktan sonra bir tencerenin içerisine ilk olarak tereyağını zeytinyağını koyup kuru soğanı ince halka şeklinde doğrayıp yağa ekleyin ve kavurmaya başlayın. Biraz kavrulduktan sonra kıymayı da ekleyin ve tam olarak kavurun. Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra salçalarını koyup tuzunu ve baharatlarını ekleyip biraz da bu şekilde kavurun. En son olarak ise ıslanmış olan nohutu koyup sıcak suyunu ekleyin ve ocağın altını kısın. Kısık ateşte yarım saat veya 45 dakika kadar pişirin. Eğer nohutlarınızı ıslatmaz iseniz hem nohut küçük olacak hemde pişme süresi çok uzun sürecektir. Kıymalı nohutunuz hazır. Pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. Son Güncelleme : 30.10.2018 14:27:33 Kıymalı Nohut ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Nohut" İyi günler öğlene misafirlerim gelecek onlara yemekte pilavın yanına nohut yapmak istiyorum. Fakat kuşbaşı etim yok sadece kıymam var. Kıymalı nohut yapsam acaba olur mu? Lütfen bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. Kâsib . 30.08.2018 2 YANITI GÖRÜNTÜLE Hatice : Merhaba genellikle kuşbaşı ile yapılan bu yemek kıymalı yapıldığında da içerisinde etleri görmek zor olsa bile vereceği lezzet daha fazla olacaktır. Çünkü kıymanın vereceği lezzet kuş başında daha az alınır. Bu nedenle nohutunuzu kıymalı bir şekilde de yaparak servis yapabilirsiniz. 17.09.2018 02:53:17 Asiye : Kıymalı nohut olmaz bence çünkü kiymalar tabakta dibe çöker nohutlari yedikten sonra altta hoş bi görüntü olmayacaktır. Sade yap et suyu kullan ben öyle yapiyorum bide küçük biber varsa hafif acı olsun dh lezzetli olur. Kolay gelsin 06.09.2018 09:52:56 |  | Islatmadan Nohut Yemeği | Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği bir çok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı ise kolay ve pratiktir.nohutlar ıslatmadan pişirildiğinde zaman alır. Yemeğin ... |  | Nohut Nasıl Islatılır | Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohutun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar vede suda beklerken gazı suya geçer. Nohutu ıslatmaktan kastımız; kuru nohutun bol su içinde en az 8 saat yad... |  | Nohut Ekimi | Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilmesi gerekiyor. Kışların sert geçmediği yerlerde kışlık olarak da ekilebiliyor. Nohut çeşitleri hastalığa... |  | Yeşil Nohut | Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alınır. Yeşil nohut yiyebilmek için mevsimini beklemek gerekir, mayıs ve haziran aralarında yeşil noh... |  | Düdüklüde Nohut Haşlama | Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok yemeğin içinde kullanılan nohut çok faydalı bir besindir. Nohut yemeklerde katkı maddesi ola... |  | Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer | Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile çalışarak işlev gören tencereye denir. Basınç ile suyun kaynama derecesi arasında meydana gelen iliş... |  | Nohut Çeşitleri | Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak bölgelerin bitkisidir. Nohut, toprak talebi açısından kanaatkar oluşu buna bağlı olarak ve köklerini... |  | Nohut Yemeği Kaç Kalori | Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K,C,A ve E vitaminlerini barındırmaktadır. Ayrıca demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, çinko, bakır, selenyum g... |  | Nohut Suyu Sivilce | Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz. Nohut suyu sadece mutfakta değil hayatınızın her alanında cildinizi koruyan, güzelleştiren, ... |  | Kemikli Nohut Yemeği | Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan faydalı etken maddeler kişiler de genel sağlık, sinir sistemi şikayetleri, cilt sorunlarına ... |  | Salçasız Nohut Yemeği | Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen bir çok kişinin tercih edebileceği bir yemektir. Pilav eşliğinde sunumu yapılan salçasız nohut yemeği besin değeri yüksek olan bir yem... |  | Ekşili Nohut Yemeği | Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o kadar güzel. Besin değeri ve kalori oldukça yüksek. Ekşili nohut yemeği sulu ama çorba değildir. Doğ... | | | Islatmadan Nohut Yemeği | | Nohut Nasıl Islatılır | | Nohut Ekimi | | Yeşil Nohut | | Düdüklüde Nohut Haşlama | | Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer | | Nohut Çeşitleri | | Nohut Yemeği Kaç Kalori | | Nohut Suyu Sivilce | | Kemikli Nohut Yemeği | | Salçasız Nohut Yemeği | | Ekşili Nohut Yemeği | | Siyah Nohut | | Etsiz Nohut Yemeği | | Düdüklü Tencerede Etli Nohut | | Nohut Gaz Yaparmı | | Nohut Diyeti | | Nohut Islatma | | Kıymalı Nohut Yemeği | | Düdüklüde Etli Nohut | | Azkan Nohut | | Soğansız Nohut Yemeği | | Nohut Protein | | Nohut Konservesi | | Beyaz Nohut | | Bebeklere Nohut Yemeği | | Nohut Kürü | | Düdüklüde Nohut Yemeği | | Nohut Unu Nasıl Yapılır | | Sirkeli Nohut | Popüler İçerik | Siyah Nohut Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diyede bilinir.Lifli yapısı i ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir.S... | Etsiz Nohut Yemeği Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya ba... | Düdüklü Tencerede Etli Nohut Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilm... | Nohut Gaz Yaparmı Nohut gaz yaparmı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdı... | Nohut Diyeti Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohu... | Nohut Islatma Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki fark... | |