Islatmadan Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Islatmadan Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohut yemeği, birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir ve yapımı ise kolay ve pratiktir. Ancak nohutları ıslatmadan pişirmek, daha uzun bir zaman alabilir. Yemeğin lezzeti değişmese de, pişirme süresi 1,5 saate kadar uzayabilir. Bu nedenle çoğu zaman nohutlar bir gece önceden ıslatılır. Eğer nohutları ıslatmadan pişirmeyi planlıyorsanız, en az 2 saatlik bir pişirme süresini göz önünde bulundurmalısınız. Bu akşam menünüzde nohut yemeği olsun istiyorsanız ve nohudu önceden ıslatmadıysanız, işte ıslatmadan nohut yemeği tarifi.

Islatmadan Nohut Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 kase nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Islatmadan Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle nohutları ayıklayarak iyice yıkayın. Düdüklü tencereye yıkanan nohutları koyarak üzerine su ilave edin. Ocağın altını açarak düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık yarım saat bu şekilde pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve kapağını hiç açmadan 1 saat kadar bekleyin. Bu süre dolduğunda, ayrı bir tencere içerisine kuru soğanı soyup çok küçük bir şekilde doğrayın. Daha sonra doğranan soğanların içerisine zeytinyağı ve tereyağını ilave ederek karıştırın. Kuru soğan pembeleşene kadar kavurun. Soğan kavrulunca içerisine kıymayı ilave ederek kıyma pişene kadar karıştırın. Kıyma piştiğinde domates salçasını da ekleyerek 1-2 dakika kavurun.

Ocağın altını kapatın ve düdüklü tencerenin kapağını açın. Nohutları süzerek yıkayın. Düdüklü tencereye yıkanan nohutları tekrar alın ve üzerine su ilave edin. Daha sonra salça ile kavrulmuş soğanı ve kıymayı nohutlu suya ilave edip karıştırın. Son olarak yemeğin tuzunu serpiştirerek kırmızı biberi ekleyin. Düdüklü tencerenin altını tekrar yakın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Süre dolunca düdüklü tencerenin kapağını açmadan 20 dakika kadar dinlendirin. Artık ıslatmadan nohut yemeği hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Nohut Ekimi ve Bakımı

Nohut Ekimi ve Bakımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohut Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohut Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohut Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohuttan Yoğurt Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Nohuttan Yoğurt Mayası Tarifi ve Malzemeleri