Nohut Böreği

Nohut Böreği

Nohut Böreği, değişik lezzetlere açık olanlar ve mükemmel bir börek yemek isteyenler için ısrarla nohut böreğini tavsiye edebiliriz. Elde incecik açılan yufkalarla hazırlanan ve çıtır çıtır ağızlarda dağılan bir kıvam alan nohut böreğinin baharatlarla tatlandırılan nohutlu iç harcı ile bu böreğin doyumsuz lezzeti damaklarınızı şenlendirirken sevdikleriniz ve konuklarınız içinde gururla ikram edebileceğiniz nohut böreğini sizlerde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
Nohut Böreği İçin Gerekli Malzemeler
Nohut Böreği Hamuru İçin
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım adet limon suyu
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar elenmiş un
Hamur Açmak İçin
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı elenmiş un
Nohut Böreği Üzeri İçin
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yeteri kadar susam veya çörek otu
Nohut Böreği Hazırlanışı
Nohut böreği yapımına ilk olarak hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza öncelikle 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım limon suyu, 2 çay bardağı ılık su, yeteri kadar tuz ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karışımı elimizle karıştırarak harmanladıktan sonra üzerine elenmiş unumuzu azar azar ilave ederken bir taraftan da yoğurmaya başlayalım. Elde edilecek hamur yumuşak ve ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar iyice yoğurup hamurumuzu toplayarak üzerine nemli bir bez kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken bizde böreğimizin iç harcını hazırlamak için önceden ıslatılarak yumuşayıncaya kadar basınçlı tencerede haşladığımız 3 su bardağı nohudu rondodan geçirerek veya döverek iyice ezip püre şekline getirelim. Ardından ezilen nohutların üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, yarım tatlı kaşığı karabiber, yarım tatlı kaşığı kimyon yeteri kadar tuz ve yarım demet ince kıyılmış maydanoz ilave ederek iç harcımızı iyice harmanlayarak karıştırarak bir kenarda bekletelim.
Daha sonra yoğurarak dinlenmeye bıraktığımız hamurdan mandalina iriliğinde parçalar kopartarak beze şekline getirerek un serpiştirilmiş bir tepsiye yan yana sıralayalım. Beze işleminden sonra mutfak tezgahımızın üzerine yarım su bardağı buğday nişastası ile yarım su bardağı unu karıştırarak serpiştirip bezeleri tek tek incecik yufkalar şeklinde açalım. Ardından açılan ilk yufkayı sıvı yağ ile boşluk kalmayacak şekilde yağladıktan sonra yufkanın her yerine gelecek şekilde nohutlu iç harçtan dökerek yayalım. İç harç yayılan yufkayı bir kenarından başlayarak rulo şeklinde yuvarlayarak saralım. Kalan diğer bezeler de aynı şekilde sarıldıktan sonra sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine yan yana döşeyelim. Hazır hale gelen börekleri istediğimiz şekilde keserek dilimleyelim. Nohut böreğimizin üzeri için bir kabın içine 2 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 adet yumurta ilave edip iyice çırptıktan sonra karışımı böreklerin üzerine dökerek her tarafını bulayıp üzerine susam veya çörek otu serpiştirelim. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına sürelim ve böreklerin altı üstü kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartıp sıcak sıcak servise sunalım. Afiyet olsun...
Son Güncelleme : 03.12.2018 18:27:58
Nohut Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Nohut Böreği Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Nohut Böreği"
yaptım çok güzel oldu elime sağlık tarif için teşekkürler
Sâmia . 22.08.2016
CEVAP YAZ
Islatmadan Nohut Yemeği
Islatmadan Nohut Yemeği
Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği bir çok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı ise kolay ve pratiktir.nohutlar ıslatmadan pişirildiğinde zaman alır. Yemeğin ...
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohutun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar vede suda beklerken gazı suya geçer. Nohutu ıslatmaktan kastımız; kuru nohutun bol su içinde en az 8 saat yad...
Nohut Ekimi
Nohut Ekimi
Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilmesi gerekiyor. Kışların sert geçmediği yerlerde kışlık olarak da ekilebiliyor. Nohut çeşitleri hastalığa...
Yeşil Nohut
Yeşil Nohut
Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alınır. Yeşil nohut yiyebilmek için mevsimini beklemek gerekir, mayıs ve haziran aralarında yeşil noh...
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok yemeğin içinde kullanılan nohut çok faydalı bir besindir. Nohut yemeklerde katkı maddesi ola...
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile çalışarak işlev gören tencereye denir. Basınç ile suyun kaynama derecesi arasında meydana gelen iliş...
Nohut Çeşitleri
Nohut Çeşitleri
Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak bölgelerin bitkisidir. Nohut, toprak talebi açısından kanaatkar oluşu buna bağlı olarak ve köklerini...
Nohut Yemeği Kaç Kalori
Nohut Yemeği Kaç Kalori
Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K,C,A ve E vitaminlerini barındırmaktadır. Ayrıca demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, çinko, bakır, selenyum g...
Nohut Suyu Sivilce
Nohut Suyu Sivilce
Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz. Nohut suyu sadece mutfakta değil hayatınızın her alanında cildinizi koruyan, güzelleştiren, ...
Kemikli Nohut Yemeği
Kemikli Nohut Yemeği
Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan faydalı etken maddeler kişiler de genel sağlık, sinir sistemi şikayetleri, cilt sorunlarına ...
Salçasız Nohut Yemeği
Salçasız Nohut Yemeği
Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen bir çok kişinin tercih edebileceği bir yemektir. Pilav eşliğinde sunumu yapılan salçasız nohut yemeği besin değeri yüksek olan bir yem...
Ekşili Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o kadar güzel. Besin değeri ve kalori oldukça yüksek. Ekşili nohut yemeği sulu ama çorba değildir. Doğ...

 

Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Nohut Çeşitleri
Nohut Yemeği Kaç Kalori
Nohut Suyu Sivilce
Kemikli Nohut Yemeği
Salçasız Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği
Siyah Nohut
Etsiz Nohut Yemeği
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut Diyeti
Nohut Islatma
Kıymalı Nohut Yemeği
Düdüklüde Etli Nohut
Azkan Nohut
Soğansız Nohut Yemeği
Nohut Protein
Nohut Konservesi
Beyaz Nohut
Bebeklere Nohut Yemeği
Nohut Kürü
Düdüklüde Nohut Yemeği
Nohut Unu Nasıl Yapılır
Sirkeli Nohut
Popüler İçerik
Siyah Nohut
Siyah Nohut
Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diyede bilinir.Lifli yapısı i ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir.S...
Etsiz Nohut Yemeği
Etsiz Nohut Yemeği
Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya ba...
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilm...
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut gaz yaparmı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdı...
Nohut Diyeti
Nohut Diyeti
Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohu...
Nohut Islatma
Nohut Islatma
Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki fark...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019