Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunlukla tercih edilen yemeği olan kıymalı nohudun bünyesinde barındırdığı bol miktardaki vitaminler sayesinde sağlıklı bir yemek olan nohut kişilerde iştah açar, vücuda kuvvet verir, zihni güçlendirmesinin yanı sıra sindirim sistemi üzerinde de oldukça olumlu etkiler sağlar. Ayrıca ödem sorunu olan kişiler nohut tükettiklerinde ödem şikayeti en aza iner. Sağlıklı bir bakliyat türü olan nohut mideye iyi gelmesi ile de bilinmektedir. İnsan sağlığı açısından pek çok faydaları olan nohudu kış ayları boyunca sofralardan eksik etmeyerek sizlerde hem kıymalı nohut yemeğinin mükemmel lezzetinden hemde vücuda vermiş olduğu faydalardan yararlanmış olursunuz.

Kıymalı Nohut Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım kg bir gece önceden ılık su ile ıslatılmış nohut
  • 250 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1-2 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı dolusu karabiber
  • 1 çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kadar kimyon
  • Yeteri kadar tuz
  • Aldığı kadar kaynar su
Kıymalı Nohut Yemeği Yapılışı

Kıymalı nohut yemeği hazırlığımıza bir gece öncesinden yarım kg nohudu ılık su yardımıyla ıslatarak başlayalım ve nohudun daha iyi pişmesi açısından düdüklü tencerede yemeğimizi pişirmeye başlayalım. Islanarak kabaran nohutların ıslama suyunu döktükten sonra bir süzgecin içine alarak suyun altından geçirerek süzülmesi için bırakalım. Önceden de söylediğimiz gibi pişirme esnasında düdüklü tencere kullanacağımız için tencereyi ocağa alarak içine 2 çorba kaşığı tereyağı ve bir kahve fincanı zeytinyağı ilave ederek yağların eriyerek ısınmasını sağlayalım. Isınan yağın üzerine 250 gr kıymayı ekleyerek kıyma bıraktığı kendi suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavuralım. Ardından kavrulmakta olan kıymanın üzerine 1 adet ince ince doğranmış kuru soğan ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar arada bir karıştırarak kavurmaya devam edelim. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 2 adet sivri biberin çekirdeklerini temizledikten sonra yemekli doğrayarak ilave edip 1-2 dakika kadar kavuralım. Kavrulmakta olan kıymalı harcın üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyerek salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavurduktan sonra harcımızın üzerine süzülmeye bıraktığımız nohutları ilave edip karıştıralım ve 5 dakika kadar nohutları arada bir karıştırarak kavurmaya devam edelim.

Ardından kavrulmakta olan nohutların üzerini 2 parmak aşacak kadar kaynar su ekleyerek, sırasıyla kırmızı toz biber, karabiber, kimyon ve yeteri kadar tuz serpiştirdikten sonra düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım. Düdüklü tencerede nohut yemeğinin pişme süresi yaklaşık olarak 25-30 dakika kadardır. Verilen sürenin sonunda tencereyi ocaktan alarak önce havasını çıkartarak nohut yemeğinin pişip pişmediğini kontrol edelim. Şayet nohutlar henüz pişmemiş ise tekrar ocağa koyarak pişmesini sağlayarak ocaktan alalım. Hazır hale gelen kıymalı nohut yemeğinin yanına en çok yakışarak eşlik eden pirinç pilavı ve turşu ile sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun...
Son Güncelleme : 28.11.2018 21:41:11
Kıymalı Nohut Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kıymalı Nohut Yemeği Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Nohut Yemeği"
Merhaba nohutlu yemekleri çok severim. Ancak içerisinde eti dağılmış bir şekilde görmek istemiyorum bu yüzden kıyma yerine kuşbaşı kullanmak istiyorum. Ancak kıyma yemeklik ete göre yağlı aynı tadı versin diye içerisine yağ parçaları mı koymalıyım? Ve bir de kimyon bence ağır bir baharat kullanmasam olmaz mı? Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Kandemir . 09.09.2018 19:10:34
CEVAP YAZ
Islatmadan Nohut Yemeği
Islatmadan Nohut Yemeği
Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği bir çok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı ise kolay ve pratiktir.nohutlar ıslatmadan pişirildiğinde zaman alır. Yemeğin ...
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohutun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar vede suda beklerken gazı suya geçer. Nohutu ıslatmaktan kastımız; kuru nohutun bol su içinde en az 8 saat yad...
Nohut Ekimi
Nohut Ekimi
Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilmesi gerekiyor. Kışların sert geçmediği yerlerde kışlık olarak da ekilebiliyor. Nohut çeşitleri hastalığa...
Yeşil Nohut
Yeşil Nohut
Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alınır. Yeşil nohut yiyebilmek için mevsimini beklemek gerekir, mayıs ve haziran aralarında yeşil noh...
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok yemeğin içinde kullanılan nohut çok faydalı bir besindir. Nohut yemeklerde katkı maddesi ola...
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile çalışarak işlev gören tencereye denir. Basınç ile suyun kaynama derecesi arasında meydana gelen iliş...
Nohut Çeşitleri
Nohut Çeşitleri
Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak bölgelerin bitkisidir. Nohut, toprak talebi açısından kanaatkar oluşu buna bağlı olarak ve köklerini...
Nohut Yemeği Kaç Kalori
Nohut Yemeği Kaç Kalori
Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K,C,A ve E vitaminlerini barındırmaktadır. Ayrıca demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, çinko, bakır, selenyum g...
Nohut Suyu Sivilce
Nohut Suyu Sivilce
Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz. Nohut suyu sadece mutfakta değil hayatınızın her alanında cildinizi koruyan, güzelleştiren, ...
Kemikli Nohut Yemeği
Kemikli Nohut Yemeği
Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan faydalı etken maddeler kişiler de genel sağlık, sinir sistemi şikayetleri, cilt sorunlarına ...
Salçasız Nohut Yemeği
Salçasız Nohut Yemeği
Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen bir çok kişinin tercih edebileceği bir yemektir. Pilav eşliğinde sunumu yapılan salçasız nohut yemeği besin değeri yüksek olan bir yem...
Ekşili Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o kadar güzel. Besin değeri ve kalori oldukça yüksek. Ekşili nohut yemeği sulu ama çorba değildir. Doğ...

 

Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Nohut Çeşitleri
Nohut Yemeği Kaç Kalori
Nohut Suyu Sivilce
Kemikli Nohut Yemeği
Salçasız Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği
Siyah Nohut
Etsiz Nohut Yemeği
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut Diyeti
Nohut Islatma
Kıymalı Nohut Yemeği
Düdüklüde Etli Nohut
Azkan Nohut
Soğansız Nohut Yemeği
Nohut Protein
Nohut Konservesi
Beyaz Nohut
Bebeklere Nohut Yemeği
Nohut Kürü
Düdüklüde Nohut Yemeği
Nohut Unu Nasıl Yapılır
Sirkeli Nohut
Popüler İçerik
Siyah Nohut
Siyah Nohut
Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diyede bilinir.Lifli yapısı i ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir.S...
Etsiz Nohut Yemeği
Etsiz Nohut Yemeği
Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya ba...
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilm...
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut gaz yaparmı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdı...
Nohut Diyeti
Nohut Diyeti
Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohu...
Nohut Islatma
Nohut Islatma
Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki fark...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019