Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Dana Etli Nohut Yemeği

Dana Etli Nohut Yemeği

Dana Etli Nohut Yemeği, Herkesin de bildiği üzere bakliyatların çoğu ön hazırlık gerektiriyor çünkü gerçekten pişmesi zor oluyor. Nohutta zor pişenler arasında. Evimde bulanan nohutta çok zor pişiyor ama vereceğim tarifle ben bu yemeği üç saatte tabiri caizse lokum gibi pişen bir nohut haline getiriyorum. Eğer ki sizde bulunan nohut pişme konusunda inatçı değilse siz bu yemeği 1-1,5 saat sonunda hazır hale getirebilirsiniz. Eğer bu yemeği düdüklü tencere içerisinde yapacaksanız bu süre 20-25 dakikaya düşecektir. Özellikle de fazla zamanım olmadığı durumlarda ben düdüklü tencere içerinde nohut yemeğini pişiriyorum. Bana göre düdüklü tencere içerisinde pişen yemekten ziyade ağır ağır pişen nohut yemeği daha lezzetli oluyor.

Dana Etli Nohut Yemeği Malzemeleri

  • 350 gram az yağlı dana kuşbaşı
  • İki su bardağı nohut
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir adet küp şeker
  • Bir çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağı

Dana Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?


Nohutların daha iyi pişmesi için nohutları bir gün önceden ılık suda bekletmeniz gerekmektedir. Ertesi gün nohutların suyunu süzün ve tencere içerisine alın nohutların üç katı kadar suyun içine alın ve içine bir adet küp şekeri de atıp yaklaşık olarak 45 dakika boyunca nohutları haşlayın. Haşlanan nohutların suyunu süzün ve bir kenara alın. Farklı bir tencere içerisine etleri alın ve etlerinizi yüksek ateşte mühürleyin. Etlerin yumuşak olması için mühürle işlemi esnasında dikkat etmeniz gereken üç nokta bulunmakta. Bunlar mühürleme işlemin yüksek ateşte yapılması, etleri tencereye attıktan sonra karıştırılmaması ve etlere kontrol için çatal batırılmaması. Etin yüzeyi grileştikten sonra diğer yüzeyini pişirmek için tahta kaşık yardımı ile ters çevirin. Etler suyunu saldıktan sonra ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. Etler suyunu tamamen çektikten sonra iki yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağı ekleyin sonra küçük doğramış olduğunuz soğanı da ilave ettikten sonra karıştırın. Soğanların kavrulmuş olduğunu görünce bir yemek kaşığı domates ve biber salçasını ilave ederek salçanın da kavrulup kokusunun çıkmasını bekleyin. Daha sonra haşlanmış nohutları ilave ederek karıştırın. En son olarak da sıcak suyu ekleyin tuzunu ayarlayın ve orta ateşte nohut yemeğini pişmeye bırakın. Yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirin. Eğer ki nohutlar pişmemiş ise pişme süresini uzatın. Pişen nohut yemeğiniz servis edilmeye hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 02:24:43
Dana Etli Nohut Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Dana Etli Nohut Yemeği Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Dana Etli Nohut Yemeği"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Islatmadan Nohut Yemeği
Islatmadan Nohut Yemeği
Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı ise kolay ve pratiktir. Nohutlar ıslatmadan pişirildiğinde zaman alır. Yemeğin ...
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda beklerken gazı suya geçer. Nohudu ıslatmaktan kastımız; kuru nohudun bol su içinde en az 8 saat ya...
Nohut Ekimi
Nohut Ekimi
Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilmesi gerekiyor. Kışların sert geçmediği yerlerde kışlık olarak da ekilebiliyor. Nohut çeşitleri hastalığa ...
Yeşil Nohut
Yeşil Nohut
Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alınır. Yeşil nohut yiyebilmek için mevsimini beklemek gerekir, mayıs ve haziran aralarında yeşil nohu...
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok yemeğin içinde kullanılan nohut çok faydalı bir besindir. Nohut yemeklerde katkı maddesi olara...
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile çalışarak işlev gören tencereye denir. Basınç ile suyun kaynama derecesi arasında meydana gelen iliş...
Nohut Çeşitleri
Nohut Çeşitleri
Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak bölgelerin bitkisidir. Nohut, toprak talebi açısından kanaatkar oluşu buna bağlı olarak ve köklerinin...
Nohut Yemeği Kaç Kalori?
Nohut Yemeği Kaç Kalori?
Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini barındırmaktadır. Ayrıca demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, çinko, bakır, selenyum...
Nohut Suyu Sivilce
Nohut Suyu Sivilce
Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz. Nohut suyu sadece mutfakta değil hayatınızın her alanında cildinizi koruyan, güzelleştiren, ...
Kemikli Nohut Yemeği
Kemikli Nohut Yemeği
Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan faydalı etken maddeler kişiler de genel sağlık, sinir sistemi şikâyetleri, cilt sorunlarına v...
Salçasız Nohut Yemeği
Salçasız Nohut Yemeği
Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yemektir. Pilav eşliğinde sunumu yapılan salçasız nohut yemeği besin değeri yüksek olan bir yeme...
Ekşili Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o kadar güzel. Besin değeri ve kalori oldukça yüksek. Ekşili nohut yemeği sulu ama çorba değildir. Doğ...

 

Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Nohut Çeşitleri
Nohut Yemeği Kaç Kalori?
Nohut Suyu Sivilce
Kemikli Nohut Yemeği
Salçasız Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği
Siyah Nohut
Etsiz Nohut Yemeği
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut Diyeti
Nohut Islatma
Kıymalı Nohut Yemeği
Düdüklüde Etli Nohut
Azkan Nohut
Soğansız Nohut Yemeği
Nohut Protein
Nohut Konservesi
Beyaz Nohut
Bebeklere Nohut Yemeği
Nohut Kürü
Düdüklüde Nohut Yemeği
Nohut Unu Nasıl Yapılır
Sirkeli Nohut
Popüler İçerik
Siyah Nohut
Siyah Nohut
Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diyede bilinir.Lifli yapısı i ile sağlıklı  zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir.S...
Etsiz Nohut Yemeği
Etsiz Nohut Yemeği
Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya ba...
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilm...
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut gaz yaparmı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdı...
Nohut Diyeti
Nohut Diyeti
Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohu...
Nohut Islatma
Nohut Islatma
Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki fark...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024