Düdüklüde Etli Nohut Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bir yemektir. Düdüklüde yapılan etli nohut yemeği, içerisindeki etler ile nohut içerisinde bulunan proteinin birleşmesi ile çok büyük bir protein kaynağı olmaktadır. Bu nedenle yapılan ve tüketilen bu nohut yemeği çok muhteşem bir enerji kaynağı olur. Düdüklüde yapılan etli nohutun diğer şekilde pişirilen nohut yemeğinden en büyük farkı tabi ki bu nohutun yüksek basınç altında için için pişmesidir. Bu şekilde pişirilen nohut yemeklerinin lezzeti çok daha fazla olur. Eğer sizlerde etli nohut yemeği pişirmek isterseniz kesinlikle düdüklü kullanmaya özen gösterin. Çünkü bu şekilde pişireceğiniz etli nohuttan çok daha fazla lezzet alabilirsiniz. Düdüklüde etli nohut yemeği, aslında diğer yemeklerden çok daha kolay bir şekilde yapılır. Bu nedenle etli nohut yemeğini tercih etmekten çekinmeyin. Sadece birazda vereceğim tarifi uygulayarak bu mükemmel lezzeti yaparak ailenize sunabilirsiniz. Etli nohut yemeğinin yanında isterseniz pirinç pilavı ya da bulgur pilavı yaparak yemeğinizin yanına yakışan bir yemek daha yapmış olursunuz. Çünkü, pilav türleri bu yemeğin yanına yakışabilecek en güzel yemeklerden biridir. gerek yapılışının kolay olması gerekse malzeme çeşidinin diğer malzemelerden çok daha az olması nedeni ile etli nohut mükemmel bir yemektir. Şimdi malzemelerden bahsederek bu yemeğin yapılış aşamasına geçebiliriz.
Malzemeler: - İki su bardağı kadar nohut,
- İki yüz elli gram kuşbaşı,
- Bir yemek kaşığı domates ve bir yemek kaşığı biber salçası,
- Bir miktar tuz ve sıvı yağ,
- Bir adet orta boy kuru soğan
Malzeme çeşidi böylesine az olan düdüklüde etli nohut, çok büyük faydalar sağlamaktadır. Bu arada belirmek isterim ki etli nohut yaparken kullanılacak olan etin dana eti olması çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle sizlerde elinizden geldikçe dana eti kullanmaya özen gösterin. Bu durumun yanı sıra salçayı tek çeşitte yapabilirsiniz.
Yapılışı:
Öncelikle bu yemeği yapabilmek için yemekte kullanılacak olan iki su bardağı nohutun bir gün önceden ıslatılması gerekir. Sizlerde nohutları bir gece önce ıslanması için bol su içerisine koyun ve nohutun suyu içerisine çekerek biraz daha seyrelmesini sağlayın. Bir gün sonra nohutlarınızı şişmiş olarak göreceksiniz. Bu durumda nohutların suyunu iyice süzün ve bir kenara koyun.
İkinci aşamada ise öncelikle derin bir tencere içerisine bir miktar su koyun ve iyice kaynatın. Su kaynadıktan sonra nohutları da ekleyerek bir süre haşlamaya devam edin. En az 10 dk kadar haşlandıktan sonra kaşık yardımı ile nohutun pişip pişmediğine bakın. Pişmiş ise ocaktan alarak tekrar suyundan arındırın.
Şimdi düdüklü tencereye eti koyun ve soğanla birlikte sıvı yağı ekleyin. Bu şekilde soğanlar pembeleşinceye kadar etlerle birlikte kavurun. Tam olarak etler ve soğanlar piştikten sonra içerisine salçanın tümünü ekleyerek salçanın da dağılmasını sağlayın. Tabi ki bu sırada bol bol karıştırarak işlemi daha kolay bir hale getirebilirsiniz.
Şimdi salçalı etlerin üzerine tüm haşlanmış nohutları atarak bol bol karıştırın. Karıştırırken üzerine tuz eklemeyi ihmal etmeyin. Nohutun tuzu sevmesi nedeni ile bira bol atabilirsiniz. Şimdi düdüklü tencere içerisinde bulunan tüm malzemelerin üzerinde su doldurarak iyice karıştırın. Artık düdüklü tencerenin ağzını kapatarak pişmeye bırakın. Düdüklü tencerenin düdüğü ötmeye başladıktan 25 dk sonrasına kadar pişirin. Ve artık düdüklüde etli nohut tamamlandı. Sıcak sıcak servis yaparak afiyetle yiyebilirsiniz. Son Güncelleme : 25.11.2018 20:02:04 Düdüklüde Etli Nohut ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Düdüklüde Etli Nohut" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Islatmadan Nohut Yemeği | Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği bir çok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı ise kolay ve pratiktir.nohutlar ıslatmadan pişirildiğinde zaman alır. Yemeğin ... |  | Nohut Nasıl Islatılır | Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohutun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar vede suda beklerken gazı suya geçer. Nohutu ıslatmaktan kastımız; kuru nohutun bol su içinde en az 8 saat yad... |  | Nohut Ekimi | Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilmesi gerekiyor. Kışların sert geçmediği yerlerde kışlık olarak da ekilebiliyor. Nohut çeşitleri hastalığa... |  | Yeşil Nohut | Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alınır. Yeşil nohut yiyebilmek için mevsimini beklemek gerekir, mayıs ve haziran aralarında yeşil noh... |  | Düdüklüde Nohut Haşlama | Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok yemeğin içinde kullanılan nohut çok faydalı bir besindir. Nohut yemeklerde katkı maddesi ola... |  | Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer | Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile çalışarak işlev gören tencereye denir. Basınç ile suyun kaynama derecesi arasında meydana gelen iliş... |  | Nohut Çeşitleri | Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak bölgelerin bitkisidir. Nohut, toprak talebi açısından kanaatkar oluşu buna bağlı olarak ve köklerini... |  | Nohut Yemeği Kaç Kalori | Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K,C,A ve E vitaminlerini barındırmaktadır. Ayrıca demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, çinko, bakır, selenyum g... |  | Nohut Suyu Sivilce | Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz. Nohut suyu sadece mutfakta değil hayatınızın her alanında cildinizi koruyan, güzelleştiren, ... |  | Kemikli Nohut Yemeği | Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan faydalı etken maddeler kişiler de genel sağlık, sinir sistemi şikayetleri, cilt sorunlarına ... |  | Salçasız Nohut Yemeği | Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen bir çok kişinin tercih edebileceği bir yemektir. Pilav eşliğinde sunumu yapılan salçasız nohut yemeği besin değeri yüksek olan bir yem... |  | Ekşili Nohut Yemeği | Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o kadar güzel. Besin değeri ve kalori oldukça yüksek. Ekşili nohut yemeği sulu ama çorba değildir. Doğ... | | | Islatmadan Nohut Yemeği | | Nohut Nasıl Islatılır | | Nohut Ekimi | | Yeşil Nohut | | Düdüklüde Nohut Haşlama | | Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer | | Nohut Çeşitleri | | Nohut Yemeği Kaç Kalori | | Nohut Suyu Sivilce | | Kemikli Nohut Yemeği | | Salçasız Nohut Yemeği | | Ekşili Nohut Yemeği | | Siyah Nohut | | Etsiz Nohut Yemeği | | Düdüklü Tencerede Etli Nohut | | Nohut Gaz Yaparmı | | Nohut Diyeti | | Nohut Islatma | | Kıymalı Nohut Yemeği | | Düdüklüde Etli Nohut | | Azkan Nohut | | Soğansız Nohut Yemeği | | Nohut Protein | | Nohut Konservesi | | Beyaz Nohut | | Bebeklere Nohut Yemeği | | Nohut Kürü | | Düdüklüde Nohut Yemeği | | Nohut Unu Nasıl Yapılır | | Sirkeli Nohut | Popüler İçerik | Siyah Nohut Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diyede bilinir.Lifli yapısı i ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir.S... | Etsiz Nohut Yemeği Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya ba... | Düdüklü Tencerede Etli Nohut Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilm... | Nohut Gaz Yaparmı Nohut gaz yaparmı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdı... | Nohut Diyeti Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohu... | Nohut Islatma Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki fark... | Kıymalı Nohut Yemeği Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının ço... | |