Pastırmalı Nohut Yemeği

Pastırmalı Nohut Yemeği

Pastırmalı Nohut Yemeği, Yemeğe asıl aroma ve tadını veren pastırmaların ateşe çok maruz bırakmadan pişirilmesi besin değerinin ölmemesi açısından son derece önemlidir. Bu nedenle size tavsiyem pastırmaları çok fazla kavurmadan pişirmeniz böylelikle pastırmanın yoğun aroması sulu yemek ile daha çok bütünleşecektir. Ayrıca nohut yemeği gibi sulu yemeklerde tahılları en az yedi saat önceden ılık bir su içinde bekletin. ben pratik olsun diye bir gece önceden nohutları ıslatıp sabah yemekte kullanıyorum. Böylelikle nohutlar iyice yumuşayıp şiştiğinden dolayı pişmesi süresi kısalacak ve nohutların piştiğinden emin olacaksınız. Ayrıca yemeklerin iyi özleşmesi içinde bir gece önceden bekletmek çok önemlidir. Yemeği pişirirken tuz ve baharat ayarlarını kendi damak tadınıza göre ayarlayın. Verilen ölçüler standart ve normal ölçülerdir. Bu küçük ip uçlarını verdikten sonra pastırmalı nohut yemeğinin yapım aşamasına geçebiliriz. Şimdiden kolay gelsin.

Pastırmalı Nohut Yemeği Malzemeler
  • 3 su bardağı nohut
  • 1 adet kuru baş soğan
  • 3-4 dilim pastırma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Pastırmalı Nohut Yemeği Hazırlanışı

Pastırmalı Nohut Yemeğini hazırlamadan önce mutlaka nohutları bir gece önceden ıslatın. Soğuk suda yada ılık suda bekletmeniz fark etmez. Ancak ılık suda bekletmek bekleme sürecini kısaltacaktır. Gece suya koyup öğle zamanı yemeği yapmak istiyorsanız soğuk suda bekletin. Daha sonra suda beklettiğiniz nohutları süzüp tekrar musluk atında tutun ve iyice yıkadıktan sonra tekrar süzün. Geniş bir tencereye soğanın kabuklarını soyup yemeklik küçük küçük tencerenin üzerine doğrayın ve daha sonra tencereyi ocağın üzerine koyarak altını yakın. Üzerine zeytin yağını ve tereyağını ekleyerek soğanlar hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Daha sonra içine domates salçasını ve biber salçasını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. İçine pastırmaları iri iri doğrayıp içine atın ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra nohutları ekleyerek beş dakika kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyin ve daha sonra yemek kaynayana kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını da kısın. Böylelikle özleşerek yavaş yavaş yemek pişmiş olur. Kokusu çıkana kadar yakalaşık bir yirmi dakika kadar pişirmeye devam edin ve ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın. Yemeğin ilk sıcağı gittikten sonra sıcak olarak servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 08.11.2018 12:41:48
Pastırmalı Nohut Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Pastırmalı Nohut Yemeği Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Pastırmalı Nohut Yemeği"
Merhaba arkadaşlar. Ben kaç gündür tavuklu yemekler, balık ve köfte tarzı yemekler yaptığımı fark ettim. Bu haftada bakliyatlardan bir şeyler yapmayı planlıyorum. Kuru fasulye ve mercimek yemeğinden önce nohut yapayım diyorum ancak sizden Pastırmalı nohut yemeği tarifi almak istiyorum. Pastırma seven ve yapan arkadaşlar varsa rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Cemile . 01.11.2018 11:38:41
CEVAP YAZ
Islatmadan Nohut Yemeği
Islatmadan Nohut Yemeği
Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği bir çok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı ise kolay ve pratiktir.nohutlar ıslatmadan pişirildiğinde zaman alır. Yemeğin ...
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohutun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar vede suda beklerken gazı suya geçer. Nohutu ıslatmaktan kastımız; kuru nohutun bol su içinde en az 8 saat yad...
Nohut Ekimi
Nohut Ekimi
Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilmesi gerekiyor. Kışların sert geçmediği yerlerde kışlık olarak da ekilebiliyor. Nohut çeşitleri hastalığa...
Yeşil Nohut
Yeşil Nohut
Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alınır. Yeşil nohut yiyebilmek için mevsimini beklemek gerekir, mayıs ve haziran aralarında yeşil noh...
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok yemeğin içinde kullanılan nohut çok faydalı bir besindir. Nohut yemeklerde katkı maddesi ola...
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile çalışarak işlev gören tencereye denir. Basınç ile suyun kaynama derecesi arasında meydana gelen iliş...
Nohut Çeşitleri
Nohut Çeşitleri
Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak bölgelerin bitkisidir. Nohut, toprak talebi açısından kanaatkar oluşu buna bağlı olarak ve köklerini...
Nohut Yemeği Kaç Kalori
Nohut Yemeği Kaç Kalori
Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K,C,A ve E vitaminlerini barındırmaktadır. Ayrıca demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, çinko, bakır, selenyum g...
Nohut Suyu Sivilce
Nohut Suyu Sivilce
Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz. Nohut suyu sadece mutfakta değil hayatınızın her alanında cildinizi koruyan, güzelleştiren, ...
Kemikli Nohut Yemeği
Kemikli Nohut Yemeği
Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan faydalı etken maddeler kişiler de genel sağlık, sinir sistemi şikayetleri, cilt sorunlarına ...
Salçasız Nohut Yemeği
Salçasız Nohut Yemeği
Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen bir çok kişinin tercih edebileceği bir yemektir. Pilav eşliğinde sunumu yapılan salçasız nohut yemeği besin değeri yüksek olan bir yem...
Ekşili Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o kadar güzel. Besin değeri ve kalori oldukça yüksek. Ekşili nohut yemeği sulu ama çorba değildir. Doğ...

 

Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Nohut Çeşitleri
Nohut Yemeği Kaç Kalori
Nohut Suyu Sivilce
Kemikli Nohut Yemeği
Salçasız Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği
Siyah Nohut
Etsiz Nohut Yemeği
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut Diyeti
Nohut Islatma
Kıymalı Nohut Yemeği
Düdüklüde Etli Nohut
Azkan Nohut
Soğansız Nohut Yemeği
Nohut Protein
Nohut Konservesi
Beyaz Nohut
Bebeklere Nohut Yemeği
Nohut Kürü
Düdüklüde Nohut Yemeği
Nohut Unu Nasıl Yapılır
Sirkeli Nohut
Popüler İçerik
Siyah Nohut
Siyah Nohut
Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diyede bilinir.Lifli yapısı i ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir.S...
Etsiz Nohut Yemeği
Etsiz Nohut Yemeği
Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya ba...
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilm...
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut gaz yaparmı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdı...
Nohut Diyeti
Nohut Diyeti
Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohu...
Nohut Islatma
Nohut Islatma
Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki fark...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019