Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Tavuk Etli Nohut

Tavuk Etli Nohut

Tavuk Etli Nohut, Tavuk eti ile hazırlanan nohut yemeğinin diğer etli nohut yemekleri ile arasındaki fark diğer etli nohut yemeklerinin daha sulu olmasıdır. Tavuk eti ile hazırlanan nohut yemeğinin suyu daha az kullanılarak daha çok özleşmesi nedeni ile her türlü pilavın yanında servis etmeniz damak tadına çok uygun olacaktır. Bu nedenle tavuklu etli nohut yemeğini hazırlarken yanında pilav hazırlanması da alternatif olarak düşünebileceğiniz bir yemektir. Tavuk eti oldukça çabuk pişen bir et olduğu için nohutların önceden ılık suda bir gece bekletilmesi tavsiye edilir. Bu nedenle besin değerleri ölmeden kısa süre içinde tavuk etli nohut yemeği pişer. Tavuk etlerinin kolayca pişmesi ve mühürlenmesi için kuşbaşı şeklinde küp doğrayın. Şimdiden Kolay Gelsin.

Tavuk Etli Nohut Malzemeleri

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy kuru baş soğan
  • 2 yemek kaşığı salça karışımı (Biber ve domates salçası)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet knor tavuk bulyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Sıcak su

Tavuk Etli Nohut Nasıl Yapılır?


Tavuk Etli Nohut, Öncelikle nohutları bir gece önceden geniş bir kaba koyun ve üzerini üç parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin. Daha sonra üzerini kapatarak sabaha kadar bekletin. Yaklaşık olarak dokuz saat beklemesi yeterli olacaktır. Tavuk eti erken piştiği için nohutları da haşlamanız gerekir. Bu nedenle bir gece bekleyen nohutların suyunu süzüp iyice yıkayın ve derin bir tencereye alarak üzeri köpürene kadar pişirin. Üzerindeki köpük oluşumu nohutların gaz yapmasını engeller. Daha sonra haşlanan nohutları süzün ve tezgâhın üzerine alarak bekletin. Daha sonra geniş bir tencereye zeytinyağını aktararak üzerine soğanı yemeklik doğrayın. Daha sonra hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Salça karışımını da içine atarak karıştırmaya devam edin. Daha sonra tavuk göğsünü küp doğrayıp yıkayıp süzün ve tencerenin içine atıp daha sonra karıştırmaya devam edin. Daha sonra tavuklar da hafif pembeleşip kızarınca içine haşlamış olduğunuz nohutları aktarın ve karıştırmaya devam edin. Diğer bir taraftan su ısıtıcısına bir miktar su döküp kaynatın. Nohutlarda iyice harmanlandıktan sonra yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Daha sonra tuzunu ve baharatını da ayarlayarak ocağın altını yemek kaynadıktan sonra kısın. Yaklaşık olarak 10-15 dakikaya kadar kısa bir süre içinde özleşip pişecektir. Daha sonra biraz yemeği dinlendirin. Tavuk Etli Nohut, yemeğinin yanında bulgur ya da şehriyeli pirinç pilavı ile servis edilmesi tavsiye edilir.
Son Güncelleme : 19.01.2024 08:55:42
Tavuk Etli Nohut ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Tavuk Etli Nohut Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Tavuk Etli Nohut"
Tavuk etli nohutu daha once hiç denemedim ama normal olarak kırmızı et koyarız. Kırmızı etin nohut yemeğine daha çok yakıştığını düşünmekteyim tavuk bana biraz farklı geldi. Denemek lazım.
Suzi . 02.09.2018
CEVAP YAZ
Islatmadan Nohut Yemeği
Islatmadan Nohut Yemeği
Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı ise kolay ve pratiktir. Nohutlar ıslatmadan pişirildiğinde zaman alır. Yemeğin ...
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda beklerken gazı suya geçer. Nohudu ıslatmaktan kastımız; kuru nohudun bol su içinde en az 8 saat ya...
Nohut Ekimi
Nohut Ekimi
Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilmesi gerekiyor. Kışların sert geçmediği yerlerde kışlık olarak da ekilebiliyor. Nohut çeşitleri hastalığa ...
Yeşil Nohut
Yeşil Nohut
Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alınır. Yeşil nohut yiyebilmek için mevsimini beklemek gerekir, mayıs ve haziran aralarında yeşil nohu...
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok yemeğin içinde kullanılan nohut çok faydalı bir besindir. Nohut yemeklerde katkı maddesi olara...
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile çalışarak işlev gören tencereye denir. Basınç ile suyun kaynama derecesi arasında meydana gelen iliş...
Nohut Çeşitleri
Nohut Çeşitleri
Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak bölgelerin bitkisidir. Nohut, toprak talebi açısından kanaatkar oluşu buna bağlı olarak ve köklerinin...
Nohut Yemeği Kaç Kalori?
Nohut Yemeği Kaç Kalori?
Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini barındırmaktadır. Ayrıca demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, çinko, bakır, selenyum...
Nohut Suyu Sivilce
Nohut Suyu Sivilce
Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz. Nohut suyu sadece mutfakta değil hayatınızın her alanında cildinizi koruyan, güzelleştiren, ...
Kemikli Nohut Yemeği
Kemikli Nohut Yemeği
Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan faydalı etken maddeler kişiler de genel sağlık, sinir sistemi şikâyetleri, cilt sorunlarına v...
Salçasız Nohut Yemeği
Salçasız Nohut Yemeği
Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yemektir. Pilav eşliğinde sunumu yapılan salçasız nohut yemeği besin değeri yüksek olan bir yeme...
Ekşili Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o kadar güzel. Besin değeri ve kalori oldukça yüksek. Ekşili nohut yemeği sulu ama çorba değildir. Doğ...

 

Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Nohut Çeşitleri
Nohut Yemeği Kaç Kalori?
Nohut Suyu Sivilce
Kemikli Nohut Yemeği
Salçasız Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği
Siyah Nohut
Etsiz Nohut Yemeği
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut Diyeti
Nohut Islatma
Kıymalı Nohut Yemeği
Düdüklüde Etli Nohut
Azkan Nohut
Soğansız Nohut Yemeği
Nohut Protein
Nohut Konservesi
Beyaz Nohut
Bebeklere Nohut Yemeği
Nohut Kürü
Düdüklüde Nohut Yemeği
Nohut Unu Nasıl Yapılır
Sirkeli Nohut
Popüler İçerik
Siyah Nohut
Siyah Nohut
Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diyede bilinir.Lifli yapısı i ile sağlıklı  zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir.S...
Etsiz Nohut Yemeği
Etsiz Nohut Yemeği
Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya ba...
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilm...
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut gaz yaparmı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdı...
Nohut Diyeti
Nohut Diyeti
Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohu...
Nohut Islatma
Nohut Islatma
Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki fark...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024