Nohutun haşlanma süresiyle ilgili bilgi aldıktan sonra, önceden suda bekletmenin ne kadar önemli olduğunu düşünmeden edemiyorum. Beklettikten sonra 30-45 dakika kaynatmak gerektiği söylendiğinde, aslında bu sürenin nohutun çeşidine ve pişirme yöntemine göre değişebileceğini belirtmek de dikkat çekici. Düdüklü tencerede daha kısa sürede haşlanabilmesi, özellikle yoğun bir tempoda olanlar için büyük bir avantaj gibi gözüküyor. Sizce nohutun haşlanma süresi doğru ayarlandığında, lezzet ve besin değeri açısından ne gibi farklılıklar ortaya çıkar?
Nohutun haşlanma süresiyle ilgili bilgi aldıktan sonra, önceden suda bekletmenin ne kadar önemli olduğunu düşünmeden edemiyorum. Beklettikten sonra 30-45 dakika kaynatmak gerektiği söylendiğinde, aslında bu sürenin nohutun çeşidine ve pişirme yöntemine göre değişebileceğini belirtmek de dikkat çekici. Düdüklü tencerede daha kısa sürede haşlanabilmesi, özellikle yoğun bir tempoda olanlar için büyük bir avantaj gibi gözüküyor. Sizce nohutun haşlanma süresi doğru ayarlandığında, lezzet ve besin değeri açısından ne gibi farklılıklar ortaya çıkar?
Cevap yaz