Nohut haşlama işlemi gerçekten önemli bir aşama gibi görünüyor. Ben de her zaman nohudun öncesinde iyice seçilmesi gerektiğine inanıyorum. Parlak yüzeyli ve taze nohut bulmak lezzeti artırmakta etkili oluyor. Temizlenmesi aşamasında, su altından iyice durulayıp yabancı maddelerden arındırmak, sonrasında haşlama işleminin kalitesini artıran detaylardan biri. Bekletme süresinin de en az 8 saat olması gerektiğini öğrenmek ilginç. Bu bekletme, gerçekten nohudun pişme süresini kısaltıyor mu? Haşlama sırasında, doğru süreyi ayarlamak için her zaman nohudu kontrol etmek gerekmesi bence oldukça mantıklı. Ben genellikle 1-1.5 saat kadar pişiriyorum, ama bazen cinsine bağlı olarak bu süre değişiyor. Soğutma ve saklama aşaması ise çoğu kişinin atladığı bir detay olabilir. Hava geçirmez kapta saklama fikri hoşuma gitti, çünkü bu şekilde nohudu uzun süre taze tutmak mümkündür. Son olarak, tuz eklemenin lezzeti nasıl etkilediğini de denemek lazım, belki de gerçekten fark yaratıyordur. Dondurulmuş nohudun pratik bir çözüm sunduğunu bilmek de güzel, bu yöntemle lezzetten ödün vermeden yemek yapma süresini kısaltmak mümkün. Tüm bu adımlar, nohudun besin değerlerini en iyi şekilde elde etmemizi sağlıyor.
Nohut haşlama işlemi gerçekten önemli bir aşama gibi görünüyor. Ben de her zaman nohudun öncesinde iyice seçilmesi gerektiğine inanıyorum. Parlak yüzeyli ve taze nohut bulmak lezzeti artırmakta etkili oluyor. Temizlenmesi aşamasında, su altından iyice durulayıp yabancı maddelerden arındırmak, sonrasında haşlama işleminin kalitesini artıran detaylardan biri. Bekletme süresinin de en az 8 saat olması gerektiğini öğrenmek ilginç. Bu bekletme, gerçekten nohudun pişme süresini kısaltıyor mu? Haşlama sırasında, doğru süreyi ayarlamak için her zaman nohudu kontrol etmek gerekmesi bence oldukça mantıklı. Ben genellikle 1-1.5 saat kadar pişiriyorum, ama bazen cinsine bağlı olarak bu süre değişiyor. Soğutma ve saklama aşaması ise çoğu kişinin atladığı bir detay olabilir. Hava geçirmez kapta saklama fikri hoşuma gitti, çünkü bu şekilde nohudu uzun süre taze tutmak mümkündür. Son olarak, tuz eklemenin lezzeti nasıl etkilediğini de denemek lazım, belki de gerçekten fark yaratıyordur. Dondurulmuş nohudun pratik bir çözüm sunduğunu bilmek de güzel, bu yöntemle lezzetten ödün vermeden yemek yapma süresini kısaltmak mümkün. Tüm bu adımlar, nohudun besin değerlerini en iyi şekilde elde etmemizi sağlıyor.
Cevap yaz