Tavuklu Nohut

Tavuklu nohut yemeği, aslında alışagelmiş olan etli nohut yemeğinden çok daha farklı bir lezzet ile karışımıza çıkmaktadır. İnsanlar tarafından çok sevilerek tüketilen nohut yemeklerinden biri ola tavuklu nohut, özellikle tavuk seven insanlar için çok büyük bir lezzettir. Son zamanlarda et fiyatlarının artması nedeni ile insanlar tavuk etine daha çok yaklaşmış ve dana eti yerine tavuk etini tercih etmişlerdir.
Bu nedenle sizlerde dana eti ile yapılan nohut yemeği yerine tavuklu nohut yemeği yaparak benzer lezzetler elde edebilirsiniz. Anadolu yemeklerinden biri olan tavuklu nohut yemeği aslında sonradan geliştirilmiş bir yemektir. İlk zamanlarda sade ya da etli olarak yapılan bu yemek insanlara o zamandan bu zamanlara kadar müthiş bir protein kaynağı olmuştur. Özellikle spor yapan insanların bol bol tavuklu nohut yemeleri bu kişiler için muhteşem bir protein kaynağı olacaktır. Vücut için gerekli olan proteinin sağlanması ise direk olarak kişide mükemmel bir enerjiye dönüşerek birçok fayda gösterecektir. Tavuklu nohut yemeği, yenildikten bir süre sonra midede ve bağırsakta gaz oluşturacağı için aşırı fazla tüketmeniz oluşan gaz nedeni ile karın ağrılarına neden olabilir. Bu nedenle tavuklu nohut tüketilirken çok aşırıya kaçmamalısınız. Tavuklu nohut yemeğinde ekstra olarak farklı baharatlar kullanabilirsiniz. Bu baharatlar aşırıya kaçılmadığında çok daha fazla lezzet kazanmanızı sağlayacaktır.

Tavuklu Nohut Malzemeleri

  • Dört çay bardağı nohut,
  • Bir büyük boy soğan,
  • İki adet tavuk göğsü,
  • İki yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık,
  • İki adet tavuk bulyon ya da tuz,
  • 50 gram kadar margarin
Tavuklu nohut yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki birçok nohut yemeğinde olduğu gibi bu yemeklerde de nohudun en az bir gece su içerisinde beklemesi ve suyu çekmesi gerekir.
Bunun için tavuklu nohut yapmadan önceki gece nohutları mutlaka su içerisinde bekletmelisiniz. Şimdi bu mükemmel yemeğin yapılışına geçelim.

Tavuklu Nohut Nasıl Yapılır?


Daha önceden ıslatmış olduğunuz nohutların suyunu süzerek bir kez yıkayın ve bir tencere içerisine bir miktar su koyarak nohutları bu su içerisinde 15 dakika boyunca pişene kadar kaynatın. İyice haşladığınız nohutları ocaktan almadan önce kesinlikle pişip pişmediğini kontrol edin. Bu arada hatırlatmak isterim ki nohutlar pişerken tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri bir kaşık yardımı ile elinizden geldiği kadar alın. Çünkü bu köpükler nohudun gazlarıdır.

Şimdi düdüklü tencere içerisinde malzemelerde bahsettiğimiz kadar soğanı ince ince yemeklik bir şekilde doğrayın ya da bu soğanı rendeleyin. Üzerine ise margarini ilave ederek ocağı açın. Bu şekilde soğanların rengi pembeleşinceye kadar yağ içerisinde iyice kavurun. Soğanı kavururken kısık ateş kullanırsanız bu durum sizler için çok daha iyi olacaktır. Soğanlar pembeleşmeye başladıktan sonra tavukları küp-küp keserek soğanların içerisine ilave edin. Soğanlar tam olarak kavruluncaya kadar bu tavuklarda tam olarak pişecektir.

Bu durumda soğanlar pişerken tavuklarda suyunu çekecektir. Bu aşamaya geldiğinizde salçanın tümünü ekleyerek iyice karıştırın. Salçayı da ilave ettikten sonra bu şekilde karışımı iyice pişirin ve ardından nohutları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak düdüklü tencere içerisine malzemeleri bir ya da iki parmak geçecek kadar su ekleyerek bulyonu da atın. Eklediğiniz su sıcak su olursa daha lezzetli olacaktır. Bu şekilde tencerenizin ağzını kapatarak en az 30 dakika pişirin. Unutmayın ki tavuklu nohut yemeğinin yanında yakışır yemekler lezzet arttıracaktır.
20.01.2024 11:48:54
Tavuklu Nohut ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuklu Nohut Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuklu Nohut"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024