Öncelikle nohutlarınızı bir kabın içine alarak üzeri geçinceye kadar ılık su ekleyerek bir gece dinlenmeye bırakın. Ertesi gün suyunu süzdüğünüz nohutların üzerine yeniden su ekleyerek kısık ateş üzerinde kaynamaya bırakın. Diğer taraftan başka bir tencere içerisine ince ince doğramış olduğunuz kuru soğanı ve margarini ekleyerek pembe bir hal alıncaya kadar karıştırın. Daha sonra içine küp-küp doğramış olduğunuz tavuk göğsünü ekleyerek bir süre kısık ateş üzerinde karıştırın. Tavuklar suyunu bırakamaya başladığı zaman içine domates ve biber salçasını da ilave ederek tüm malzemeleri birbirine katın.
İsteğinize göre tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek yemeğinizin kıvamını arttırabilirsiniz. Daha sonra önceden kaynamaya bırakmış olduğunuz nohutların suyunu süzerek tavuklu harcınızın içine ekleyerek karıştırın. Üzerine iki su bardağı ılık su eklediğiniz yemeğinizi yaklaşık olarak 20 dakika boyunca pişirmeye bırakın. Pişme süresi bittikten sonra bir servis tabağının içine bir miktar almış olduğunuz
tavuklu nohut yemeğinizi isteğinize göre maydanoz yardımı ile süsleyerek görselliğini arttırarak süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.