Tavuk Etli Nohut, Öncelikle nohutları bir gece önceden geniş bir kaba koyun ve üzerini üç parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin. Daha sonra üzerini kapatarak sabaha kadar bekletin. Yaklaşık olarak dokuz saat beklemesi yeterli olacaktır. Tavuk eti erken piştiği için nohutları da haşlamanız gerekir.
Bu nedenle bir gece bekleyen nohutların suyunu süzüp iyice yıkayın ve derin bir tencereye alarak üzeri köpürene kadar pişirin. Üzerindeki köpük oluşumu nohutların gaz yapmasını engeller. Daha sonra haşlanan nohutları süzün ve tezgâhın üzerine alarak bekletin. Daha sonra geniş bir tencereye zeytinyağını aktararak üzerine soğanı yemeklik doğrayın. Daha sonra hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Salça karışımını da içine atarak karıştırmaya devam edin. Daha sonra tavuk göğsünü küp doğrayıp yıkayıp süzün ve tencerenin içine atıp daha sonra karıştırmaya devam edin. Daha sonra tavuklar da hafif pembeleşip kızarınca içine haşlamış olduğunuz nohutları aktarın ve karıştırmaya devam edin. Diğer bir taraftan su ısıtıcısına bir miktar su döküp kaynatın. Nohutlarda iyice harmanlandıktan sonra yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Daha sonra tuzunu ve baharatını da ayarlayarak ocağın altını yemek kaynadıktan sonra kısın. Yaklaşık olarak 10-15 dakikaya kadar kısa bir süre içinde özleşip pişecektir. Daha sonra biraz yemeği dinlendirin. Tavuk Etli Nohut, yemeğinin yanında bulgur ya da şehriyeli pirinç pilavı ile servis edilmesi tavsiye edilir.