Tavuk Etli Nohut

Tavuk Etli Nohut, Tavuk eti ile hazırlanan nohut yemeğinin diğer etli nohut yemekleri ile arasındaki fark diğer etli nohut yemeklerinin daha sulu olmasıdır. Tavuk eti ile hazırlanan nohut yemeğinin suyu daha az kullanılarak daha çok özleşmesi nedeni ile her türlü pilavın yanında servis etmeniz damak tadına çok uygun olacaktır. Bu nedenle tavuklu etli nohut yemeğini hazırlarken yanında pilav hazırlanması da alternatif olarak düşünebileceğiniz bir yemektir.
Tavuk eti oldukça çabuk pişen bir et olduğu için nohutların önceden ılık suda bir gece bekletilmesi tavsiye edilir. Bu nedenle besin değerleri ölmeden kısa süre içinde tavuk etli nohut yemeği pişer. Tavuk etlerinin kolayca pişmesi ve mühürlenmesi için kuşbaşı şeklinde küp doğrayın. Şimdiden Kolay Gelsin.

Tavuk Etli Nohut Malzemeleri

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy kuru baş soğan
  • 2 yemek kaşığı salça karışımı (Biber ve domates salçası)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet knor tavuk bulyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Sıcak su

Tavuk Etli Nohut Nasıl Yapılır?


Tavuk Etli Nohut, Öncelikle nohutları bir gece önceden geniş bir kaba koyun ve üzerini üç parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin. Daha sonra üzerini kapatarak sabaha kadar bekletin. Yaklaşık olarak dokuz saat beklemesi yeterli olacaktır. Tavuk eti erken piştiği için nohutları da haşlamanız gerekir.
Bu nedenle bir gece bekleyen nohutların suyunu süzüp iyice yıkayın ve derin bir tencereye alarak üzeri köpürene kadar pişirin. Üzerindeki köpük oluşumu nohutların gaz yapmasını engeller. Daha sonra haşlanan nohutları süzün ve tezgâhın üzerine alarak bekletin. Daha sonra geniş bir tencereye zeytinyağını aktararak üzerine soğanı yemeklik doğrayın. Daha sonra hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Salça karışımını da içine atarak karıştırmaya devam edin. Daha sonra tavuk göğsünü küp doğrayıp yıkayıp süzün ve tencerenin içine atıp daha sonra karıştırmaya devam edin. Daha sonra tavuklar da hafif pembeleşip kızarınca içine haşlamış olduğunuz nohutları aktarın ve karıştırmaya devam edin. Diğer bir taraftan su ısıtıcısına bir miktar su döküp kaynatın. Nohutlarda iyice harmanlandıktan sonra yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Daha sonra tuzunu ve baharatını da ayarlayarak ocağın altını yemek kaynadıktan sonra kısın. Yaklaşık olarak 10-15 dakikaya kadar kısa bir süre içinde özleşip pişecektir. Daha sonra biraz yemeği dinlendirin. Tavuk Etli Nohut, yemeğinin yanında bulgur ya da şehriyeli pirinç pilavı ile servis edilmesi tavsiye edilir.
19.01.2024 08:55:42
Tavuk Etli Nohut ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Etli Nohut Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tavuk Etli Nohut"
Tavuk etli nohutu daha once hiç denemedim ama normal olarak kırmızı et koyarız. Kırmızı etin nohut yemeğine daha çok yakıştığını düşünmekteyim tavuk bana biraz farklı geldi. Denemek lazım.
suzi . 02.09.2018

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024