Pastırmalı Nohut Yemeği, Yemeğe asıl aroma ve tadını veren pastırmaların ateşe çok maruz bırakmadan pişirilmesi besin değerinin ölmemesi açısından son derece önemlidir. Bu nedenle size tavsiyem pastırmaları çok fazla kavurmadan pişirmeniz böylelikle pastırmanın yoğun aroması sulu yemek ile daha çok bütünleşecektir. Ayrıca nohut yemeği gibi sulu yemeklerde tahılları en az yedi saat önceden ılık bir su içinde bekletin.
Ben pratik olsun diye bir gece önceden nohutları ıslatıp sabah yemekte kullanıyorum. Böylelikle nohutlar iyice yumuşayıp şiştiğinden dolayı pişmesi süresi kısalacak ve nohutların piştiğinden emin olacaksınız. Ayrıca yemeklerin iyi özleşmesi içinde bir gece önceden bekletmek çok önemlidir. Yemeği pişirirken tuz ve baharat ayarlarını kendi damak tadınıza göre ayarlayın. Verilen ölçüler standart ve normal ölçülerdir. Bu küçük ip uçlarını verdikten sonra pastırmalı nohut yemeğinin yapım aşamasına geçebiliriz. Şimdiden kolay gelsin.