Pastırmalı Nohut Yemeği

Pastırmalı Nohut Yemeği, Yemeğe asıl aroma ve tadını veren pastırmaların ateşe çok maruz bırakmadan pişirilmesi besin değerinin ölmemesi açısından son derece önemlidir. Bu nedenle size tavsiyem pastırmaları çok fazla kavurmadan pişirmeniz böylelikle pastırmanın yoğun aroması sulu yemek ile daha çok bütünleşecektir. Ayrıca nohut yemeği gibi sulu yemeklerde tahılları en az yedi saat önceden ılık bir su içinde bekletin.
Ben pratik olsun diye bir gece önceden nohutları ıslatıp sabah yemekte kullanıyorum. Böylelikle nohutlar iyice yumuşayıp şiştiğinden dolayı pişmesi süresi kısalacak ve nohutların piştiğinden emin olacaksınız. Ayrıca yemeklerin iyi özleşmesi içinde bir gece önceden bekletmek çok önemlidir. Yemeği pişirirken tuz ve baharat ayarlarını kendi damak tadınıza göre ayarlayın. Verilen ölçüler standart ve normal ölçülerdir. Bu küçük ip uçlarını verdikten sonra pastırmalı nohut yemeğinin yapım aşamasına geçebiliriz. Şimdiden kolay gelsin.

Pastırmalı Nohut Yemeği Malzemeleri

  • 3 su bardağı nohut
  • 1 adet kuru baş soğan
  • 3-4 dilim pastırma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Pastırmalı Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?


Pastırmalı Nohut Yemeğini hazırlamadan önce mutlaka nohutları bir gece önceden ıslatın.
Soğuk suda ya da ılık suda bekletmeniz fark etmez. Ancak ılık suda bekletmek bekleme sürecini kısaltacaktır. Gece suya koyup öğle zamanı yemeği yapmak istiyorsanız soğuk suda bekletin. Daha sonra suda beklettiğiniz nohutları süzüp tekrar musluk atında tutun ve iyice yıkadıktan sonra tekrar süzün. Geniş bir tencereye soğanın kabuklarını soyup yemeklik küçük küçük tencerenin üzerine doğrayın ve daha sonra tencereyi ocağın üzerine koyarak altını yakın. Üzerine zeytinyağını ve tereyağını ekleyerek soğanlar hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Daha sonra içine domates salçasını ve biber salçasını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. İçine pastırmaları iri iri doğrayıp içine atın ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra nohutları ekleyerek beş dakika kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyin ve daha sonra yemek kaynayana kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını da kısın. Böylelikle özleşerek yavaş yavaş yemek pişmiş olur. Kokusu çıkana kadar yaklaşık bir yirmi dakika kadar pişirmeye devam edin ve ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın. Yemeğin ilk sıcağı gittikten sonra sıcak olarak servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.
19.01.2024 17:07:26
Pastırmalı Nohut Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pastırmalı Nohut Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Pastırmalı Nohut Yemeği"
Merhaba arkadaşlar. Ben kaç gündür tavuklu yemekler, balık ve köfte tarzı yemekler yaptığımı fark ettim. Bu haftada bakliyatlardan bir şeyler yapmayı planlıyorum. Kuru fasulye ve mercimek yemeğinden önce nohut yapayım diyorum ancak sizden Pastırmalı nohut yemeği tarifi almak istiyorum. Pastırma seven ve yapan arkadaşlar varsa rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Cemile . 01.11.2018 11:38:41

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024