Nohutlu çorba için öncelikli olarak nohutlar hazırlanmalıdır. Bunun için düdüklü tencerede nokutlar bir süre haşlanlaıdır.
Nohutları diriliğini kaybedecek şekilde haşlamak yeterlidir. Düdüklü tenceresi olmayanlar normal tencerede de nohudu haşlayabilir. Durum böyle olunca haşlam süresi uzayacaktır fakat nohut yine de istenilen kıvamda pişebilecektir. Nohut haşlandıktan sonra duru sudan geçirilir ve bir kenara alınır. Nohutlu çorba yapımında kullanılacak tencere ocağa alınır. Tencereye sıvı yağ ve un konularak un, kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Un kavrulduktan sonra tencereye su ilavesi yapılır. Su kaynarken diğer bir yandan küçük bir kâsede yoğurt ve yumurta iyice çırpılır. Kaynayan sudan kepçe yardımıyla biraz su alınarak yoğurt ve yumurtanın çorbada kesilmemesi sağlanır. Hazırlanan karışım yavaş yavaş tencereye ilave edilir. Bu esnada çırpıcı ile çorba iyice karıştırılmalıdır. Çorbaya tuz ve et suyu bulyon ilavesi yapılır. Tenceredei karışım kaynamaya başayınca içerisine haşlanmış nohut ilave edilir. Tüm malzemelerin birbirine özleşmesi için nohutlu çorba yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirilir. Çorba istenilen kıvama ulaşınca ocaktan alınır. Ayrı bir tavaya sıvı yağ konularak tava ocağa alınır, ağ iyice ısındıktan sonra tavaya nane ve kırmızı pul biber ilave edilir. Baharatlar yağda iyice kzıdırılır. Çorba servis kaselerine pay edilir. Hazırlanan sostan üzerine gezdirilerek
nohutlu çorba sıcak olarak sunum yapılır.
Afiyet olsun.