Nohut Yağı

Nohut Yağı hem yemeklere lezzet vermesi hem de birçok cilt sağlığına iyi gelmesi bakımından oldukça faydalıdır. Ülkemizin her bölgesinde kolayca yetiştirilebilen nohut kurutulmuş halde tüketilebileceği gibi piyasada konserve olarak da bulunmaktadır. Özellikle vejetaryen kişilerin sıkça tükettiği bu besin protein bakımından oldukça zengindir.
Hindistan, Avustralya ve Pakistan'da en fazla yetişen nohut yetiştiriciliğinde ülkemiz ise 4. Sıradadır. Protein, A ve B vitaminleri, fosfor, demir, çinko, potasyum mineralleri ve lif bakımından zengin olan nohut ayrıca yağ olarak da kullanılabilir. Aktarlarda bulabileceğiniz ya da evde kendiniz de yaparak elde edebileceğiniz nohut yağı çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Nohut Yağı Hangi Hastalıklarda Kullanılır?


İçerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalığın tedavisinde kullanılan nohut yağı özellikle farklı cilt hastalıklarının kısa sürede geçmesini sağlar. Bacaklarda görülen sivilceye benzer kızarık, şişlik ve kaşıntı ile başlayan temriye hastalığına birebir gelen nohut yağı aynı zamanda vücuttaki deri dökülmelerini de anında geçirir. Cildi besleyen nohut yağı özellikle ergenlik dönemlerinde yüz ve boyun bölgesinde görülen sivilce, akne gibi sorunların giderilmesinde kullanılır. Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlayan nohut yağı ciltteki kırışıklıkların giderilmesinde oldukça etkilidir. Bir türlü geçmek bilmeyen yaraların üzerine pamuk yardımı ile sürülen nohut yağı kısa sürede açık yaranın kapanmasında etkilidir.

Kireçlenmeye Karşı Nohut Yağı Kullanın


Özellikle orta yaş ve sonrasında görülen kireçlenme ağrılarının dinmesinde kullanılan nohut yağı düzenli kullanıldığında omurilik kireçlenmelerini ortadan kaldırır. Kireçlenme olan bölgeye nohut yağını sürüp masaj yapılması kişiyi rahatlatacaktır. Ayrıca nohudun haşlanması ile elde edilen nohut suyunu ılık bir şekilde sorunlu bölgeye sürmek etkisini arttıracaktır.

Hamilelik ve Emzirme Döneminde Nohut Yağının Önemi Nedir?


Demir bakımından zengin olan nohut ve nohut yağının hamilelik döneminde bebeğin anne karnında fiziksel gelişimini sağlaması açısından önemlidir. Ayrıca gebelikte anne karnının nohut yağı ile masaj yapılması gaz ve sindirim sorunlarının giderilmesini sağlar. Emzirme döneminde yemeklerde nohut yağı tüketilmesi anne sütünün artmasını hızlandırır. Anne sütünün içindeki besin değerinin daha kaliteli olmasına katkı sağlayarak bebeğinizi daha güvenli bir şekilde besleyebilirsiniz.

Diyet Listenizde Mutlaka Nohut ve Nohut Yağı Bulundurun

Uzun süre tokluk vermesi bakımından diyet yemeklerinde sıkça kullanılan nohut sizin daha kolay kilo verebilmenizi sağlar. Sadece nohut değil nohut yağını da sebze yemeklerinde ya da salatalarda kullanarak lezzet katabilirsiniz. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan nohut yağı kabızlık sorununu giderir. Vücutta ödem oluşmasını önler. Haşlanmış nohut suyuna birkaç damla nohut yağı eklenerek günde 3 bardak tüketilirse hem toksinlerin daha hızlı atılmasını hem de daha az yemenizi sağlar. Zengin lif kaynağına sahip olan nohut bağırsakların temizlenmesini sağlar.
21.01.2024 22:01:11
Nohut Yağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Nohut Yağı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Nohut Yağı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024