Nohut Piyazı
Nohut piyazı, sağlık için çok faydalı olan piyaz yemek olarak, salata, pilav ve piyaz şeklinde hazırlanabilir. Nohut piyazının içerisinde bulunan yeşillikler sindirim sitemine çok fayda sağlamaktadır. Nohut piyazını kabul günlerinizde veya canınız güzel bir piyaz istediğinde hazırlayabilirsiniz. Hazırlanması son derece kolaydır ve lezzeti de bir o kadar güzeldir.
Nohut piyazını size önerdiğimiz tarif ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
Nohut Piyazı İçin Gerekli Malzemeleri- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 demet taze soğan
- 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tane limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane veya yaş nane
- 1 şeker kaşığı karabiber
Nohut Piyazı Nasıl Yapılır?
Nohut piyazı için ilk önce nohudu bir kabın içerisine alın ve ıslatın. Bir gece bu şekilde bekletin ve ertesi gün nohudun üzerinde bulunan suyu süzün ve bir tencereye ilave edin. Üzerini sıcak su ile tamamlayın ve haşlamaya bırakın. Haşlanmış olan nohudu soğuması için bir kenara kaldırın ve bu arada diğer malzemeleri hazırlamaya geçin.
Yeşillikleri iyi bir şekilde yıkayın ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Doğranmış olan yeşillikleri derin bir kâsenin içerisine alın ve üzerine nohudu ilave edin. Tuz, sirke, limon suyu ve baharatları da ekleyip piyazı bir güzel karıştırın.
Hazır hale gelmiş olan nohut piyazını servis tabaklarına alın ve yanına limon dilimleri ilave edip sunum yapın. Aruz ederseniz eğer haşlanmış yumurta ile de süsleyebilirsiniz. Bu tamamen göz zevkinize ve damak zevkinize kalmış bir durumdur.
Afiyet olsun.
20.01.2024 13:08:55
Nohut Piyazı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|