Nohut Pilav

Nohut pilav, nohut pilav bir arada eşsiz bir lezzet veren iki farklı yemek tarifidir. Özellikle nohut yemeği pilavsız kesinlikle olmaz. Fakat pilav yanına farklı sulu yemekler sebze yemekleri yapılabilir. Ama nohut yanına muhakkak pilav yapılır ve bu pilav çoğunlukla pirinç pilavı olur. Yanında güzel bir salata ya da turşu ile çok güzel bir akşam yemeği olur.
Misafirlerinize rahatlıkla yapabileceğiniz bir yemektir.

Nohut yapımı için gerekli malzemeler

  • İki su bardağı nohut
  • Üç yüz gram et
  • Bir buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • Bir adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Nohut nasıl yapılır?


Nohut çok geç pişen bir baklagildir. Bu nedenle nohut pişirilmeden bir gün önce ıslatılmalıdır. Nohut ıslatmak için kapaklı bir kap ya da bir tencere kullanılmalıdır. İki su bardağı nohut bir kaba alınır ve üzerini geçecek kadar su konulur, kapağı kapatılır bir gece su içerisinde bekletilir. Ertesi gün nohut pişirileceği zaman düdüklü tencere ya da güveç kullanılarak pişirilir. Yoksa yine uzun süre pişmesi gerekecektir. Düdüklü tencere ocağa alınır ve altı açılır üzerine üç yüz gram et küçük kuş başı şeklinde doğranır ve düdüklü tencereye ilave edilir. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Et suyunu çekince yarım çay bardağı sıvı yağ tencereye ilave edilir ve et kavrulur. Bu esnada bir buçuk yemek kaşığı domates salçası eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
Salça kavrulunca ıslatılmış olan nohut tencereye eklenir ve üzerine bir adet soğan soyulup büyün bir şekilde eklenir. Bir tatlı kaşığı tuz eklenir ve bir litre su eklenir. Suyu az gelirse daha sonra kaynar su eklemesi yapabilirsiniz. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve kırk kırk beş dakika kadar pişirilir ocağın altı kapatılır. Düdüklünün havası alınır ve kapağı açılır, nohutların pişip pişmediği kontrol edilir ve pişti ise tekrar kapağı kapatılır ki pilav pişene kadar soğumasın. Zaten düdüklü tencerenin kapağı kapatılırsa uzun süre sıcaklığını koruyacaktır.

Pilav yapımı için gerekli malzemeler

  • İki su bardağı pirinç
  • Bir çay bardağı kadar arpa şehriye
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • İsteğe göre bir çay kaşığı karabiber
  • Damak tadına göre tuz
Pilav nasıl yapılır?

Pilav yapımı için iki yemek kaşığı tereyağı ve bir yemek kaşığı sıvı yağ bir tencereye alınır ve ocağa konulur. Ocak açılır ve tereyağı eriyince şehriye ilavesi yapılır. Şehriyeler kavrulurken pirinç beyaz suyu bitene kadar yıkanır. Yıkanan pirinçler kavrulan şehriye üzerine eklenir ve beş dakika kadar kavrulur. Üzerine dört su bardağı kadar sıcak su konulur. Pilavın tuzu ayarlanır ve pilav göz göz oluncaya kadar pişirilir. İsteğe göre üzerine bir çay kaşığı karabiber serpilir ve pilav suyunu çekince altı kapatılır. Bir süre dinlendirilir ve ardından tabaklara konulur, nohutlar da kaselere alınır ve beraber servis edilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 16:41:10
Nohut Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Nohut Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Nohut Pilav"
benim tarifimden biraz farklı gibi
Kutunalp . 05.01.2016

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024