Nohut'un haşlanma aşamasında bir ön hazırlık süreci vardır.
Uygun bir şekilde olan bir kap içerisine 2 su bardağı olacak şekilde nohut konulur ve üzerine 3 parmak geçmeyecek bir şekilde soğuk su ile doldurulması gerekir. Gece boyunca su içerisinde bekletilen nohut taneleri süzülüp ve öncelikle yıkanması gerekir. Uygun bir şekilde gerekli olan tencereye konular ve üzerine 2 parmağı geçmeyecek şekilde su ile doldurulması gerekir. Kullanılan tencere ocak üzerine getirilir, yüksek ısı derecesinde kaynamaya başlatıldıktan hemen sonra, tencerenin kapağı kaplı hale getirilir. Daha sonra ocağın ısı derecesi, en düşük ısı derecesi şekline getirilmesi gerekir. En düşük ısı derecesinde olan nohut taneleri 50 dakika süre içerisinde haşlanması gerekir. Süre bittikten sonra nohut taneleri süzülecek ve soğuk sudan geçirilmesi gerekecek. Bu şekilde yarı pişmiş olan nohut taneleri, istediğiniz yemek yapım aşamasında kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.