Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut, A, B6, B12, C, E ve K vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca selenyum, potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller bakımından da iyi bir kaynaktır. İçeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa ciddi anlamda katkı sağlar.
Nohut yaygın bir şekilde kozmetik ürünler içerisinde yer almaktadır. Bunun yanı sıra kolesterol, sindirim sistemi için de faydalıdır. Lifli yapısı başta kolon kanseri olmak üzere sindirim ve bağırsaklar için faydalıdır.

Nohut kilo vermek isteyenler için de mükemmel bir alternatiftir. Açlığı bastırıcı ve tokluk süresini uzatıcı etkisi bulunmaktadır. Kilo vermek isteyen kişiler protein değeri yüksek olan nohudu bu etkisi ile diyet listelerine ekleyebilir. Nohudun içeriğinde yer alan bileşenlerin kilo vermeye yardımcı olduğu da bilinmektedir. İçerisinde yer alan lifler bağırsak hareketlerini arttırarak kilo verme sürecinde kişiye destek olur. Nohudun faydaları bu kadarla da sınırlı değildir. Kolesterolü dengeleyici etkisi de bulunmaktadır. Düzenli tüketilen 4 fincan kadar nohut kanda kötü kolesterol seviyesini düzenler. Bu etkisi kalp hastalıklarından korunmayı da sağlar. Özellikle kalp krizi ve felç oluşma riskini en aza indirir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır. Metabolizma sağlığı için de önemli bir besin maddesidir. Demir içeriği vücudu anemiye karşı korur.
Bol miktarda demir içeren nohut anemi yani kansızlık hastalığına yakalanma riskini azaltır. Vücuda enerji ve dinçlik verir. Özellikle gebelik döneminde anne adayı için mükemmel bir besin kaynağıdır. Kemik sağlığı üzerinde olumlu etkisi olan nohut özellikle ileri yaşlarda meydana gelebilecek kemik sorunları riskini azaltmak için düzenli tüketilmelidir.

Nohut Diyeti


Nohut diyeti kür şeklinde yapılır. Nohut kürü elma sirkesi ve nohut ile hazırlanır. Hazırlanan kürün uzun süre tok tutucu ve zayıflatıcı etkisi vardır. Peki, nohut kürü nasıl hazırlanır, nasıl uygulanır?

Malzemeleri

  • 1 su bardağı nohut
  • 3 su bardağı elma sirkesi
Hazırlanışı: Çukur bir kabın içine ayıklanmış nohut ve 3 su bardağı elma sirkesi eklenerek 1 gün süre ile buzdolabında ağzı kapalı şekilde bekletilir. Bir gün sonunda nohutlar şişerek irileşecektir. Ertesi gün şişen nohutlar cam bir kavanozun içine alınır. Hazırlanan nohut yemeklerden 1 saat önce 1 yemek kaşığı olacak şekilde yenir. Ardından 1 su bardağı su ya da maden suyu içilir. Nohut midede şişerek iştahı kapatır ve yemek yeme isteğini bastırır.

Nohut kürü kullanılmaya başlandığı sürece egzersiz yapılmalı ve yenilen içilen şeylere dikkat edilmelidir. Aksi halde tek başına nohut ile zayıflamak mümkün olmaz.
19.01.2024 21:19:42
Nohut Diyeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Nohut Diyeti Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Nohut Diyeti"
Merhabalar son zamanlarda oldukça aktif bir şekilde diyet yapmaya başladım. Fakat nohut ile yapılan bana çok ilginç gelen bir diyet türü keşfettim. vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan bu diyeti yapmaya karar verdim. Acaba nohut diyeti yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Nohut diyetinin uygulanışı nasıldır? Şimdiden teşekkür ederim.
Ceren . 01.11.2018 18:44:00

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

Azkan Nohut

Azkan Nohut: Soğuk ve kurak iklim şartlarına karşı oldukça dayanıklı olan azkan nohut orta derecede dallanmış olan ve dik gelişen yemeklik bir nohut ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024