Nohut Böreği

Nohut Böreği, değişik lezzetlere açık olanlar ve mükemmel bir börek yemek isteyenler için ısrarla nohut böreğini tavsiye edebiliriz. Elde incecik açılan yufkalarla hazırlanan ve çıtır çıtır ağızlarda dağılan bir kıvam alan nohut böreğinin baharatlarla tatlandırılan nohutlu iç harcı ile bu böreğin doyumsuz lezzeti damaklarınızı şenlendirirken sevdikleriniz ve konuklarınız içinde gururla ikram edebileceğiniz nohut böreğini sizlerde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Nohut Böreği İçin Gerekli Malzemeleri


Nohut Böreği Hamuru için

  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım adet limon suyu
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar elenmiş un

Hamur Açmak için

  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı elenmiş un
Nohut Böreği Üzeri için
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yeteri kadar susam veya çörek otu
Nohut Böreği Nasıl Yapılır?

Nohut böreği yapımına ilk olarak hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza öncelikle 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım limon suyu, 2 çay bardağı ılık su, yeteri kadar tuz ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karışımı elimizle karıştırarak harmanladıktan sonra üzerine elenmiş unumuzu azar azar ilave ederken bir taraftan da yoğurmaya başlayalım.
Elde edilecek hamur yumuşak ve ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar iyice yoğurup hamurumuzu toplayarak üzerine nemli bir bez kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken bizde böreğimizin iç harcını hazırlamak için önceden ıslatılarak yumuşayıncaya kadar basınçlı tencerede haşladığımız 3 su bardağı nohudu rondodan geçirerek veya döverek iyice ezip püre şekline getirelim. Ardından ezilen nohutların üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, yarım tatlı kaşığı karabiber, yarım tatlı kaşığı kimyon yeteri kadar tuz ve yarım demet ince kıyılmış maydanoz ilave ederek iç harcımızı iyice harmanlayarak karıştırarak bir kenarda bekletelim.

Daha sonra yoğurarak dinlenmeye bıraktığımız hamurdan mandalina iriliğinde parçalar kopartarak beze şekline getirerek un serpiştirilmiş bir tepsiye yan yana sıralayalım. Beze işleminden sonra mutfak tezgâhımızın üzerine yarım su bardağı buğday nişastası ile yarım su bardağı unu karıştırarak serpiştirip bezeleri tek tek incecik yufkalar şeklinde açalım. Ardından açılan ilk yufkayı sıvı yağ ile boşluk kalmayacak şekilde yağladıktan sonra yufkanın her yerine gelecek şekilde nohutlu iç harçtan dökerek yayalım. İç harç yayılan yufkayı bir kenarından başlayarak rulo şeklinde yuvarlayarak saralım. Kalan diğer bezeler de aynı şekilde sarıldıktan sonra sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine yan yana döşeyelim. Hazır hale gelen börekleri istediğimiz şekilde keserek dilimleyelim. Nohut böreğimizin üzeri için bir kabın içine 2 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 adet yumurta ilave edip iyice çırptıktan sonra karışımı böreklerin üzerine dökerek her tarafını bulayıp üzerine susam veya çörek otu serpiştirelim. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına sürelim ve böreklerin altı üstü kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartıp sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 02:12:21
Nohut Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Nohut Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Nohut Böreği"
yaptım çok güzel oldu elime sağlık tarif için teşekkürler
Sâmia . 22.08.2016

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024