Kuzu Etli Nohut

Kuzu etli nohut; benim en sevdiğim bakliyat yemeklerinden bir tanesidir. Her evde haftada en az bir kez bakliyat yemek ya da çorbalarının pişmesi insan sağlığı açısından çok yararlıdır. Nohut yemeği de bunlardan bir tanesidir. Nohut yemeğinin bizim kültürümüzde özellikle de Antep sofralarında ayrı bir yeri bulunmaktadır. Nohut ile yapılan birçok çorba ve yemek bulunmaktadır.
Nohut yemeğinin kesinlikle et ile yapılması gerekir. Özellikle kuzu eti ile yapılan nohut yemeğinin ise tadı dillere destandır. Aslında kuzu eti birçok yemeğe yakışır ve ayrı bir tat verir. Fakat bazı insanlar kuzu etini yemekte biraz zorlanabilirler. Nohut yemeğinde kullanacağınız kuzu eti eti sade olarak yemekten daha hafif olur. Bu nedenle nohut yemeğine kolaylıkla kuzu eti katabilirsiniz. Nohut yemeğini hem çömlekte hem de düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Eğer yemek pişirmek için zamanınız az ise düdüklü tencereyi seçmeniz yararınıza olacaktır.

Kuzu etli nohut için gerekli malzemeler

  • 2,5 su bardağı nohut,
  • 250 gr. Kuşbaşı kuzu eti,
  • 1 çay bardağı
  • 2 adet kuru soğan,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • Yeteri kadar tuz,
  • Yeteri kadar sıcak su.

Kuzu Etli Nohut Nasıl Yapılır?


Nohut yemeğini pişirmeniz için yaklaşık bir gece önceden hazırlık yapmanız gerekmektedir. Son anda nohut yemeği pişirmeye karar verirseniz nohudu pişiremezsiniz.
Bu nedenle bir gün önceden nohudu kapaklı bir tencereye ılık su kullanarak ıslatın. Nohutların yaklaşık olarak 8 saat suda kalması hem daha iyi şişmesine hem de daha kolay pişmesine yardımcı olur. Nohutlar pişme derecesine geldiğinde yemeği pişirmeye başlayın. Bunun için düdüklü tencere kullanın. Düdüklü tencerenin içerisine yemeklik doğranan soğanı, kuzu etini ve sıvı yağı boşaltarak yaklaşık 10 dakika boyunca soteleyin. Daha sonra üzerine salçalar ile suyunu süzdüğünüz nohutları da ilave ederek biraz daha kavurun. Kavrulan nohutların üzerine tuz ve baharatları ekleyip yemeğin sıcak suyunu da koyarak düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdüklü tencereden kaynama sesleri geldiğinde düdüğünü kapatın ve yaklaşık 25 dakika kadar normal ateşte pişirin. Yemeği pişirmek için ocağın normal gözünü bütün ayarında kullanın. Bu sürenin sonunda kuzu etli nohut yemeğiniz pişmiş olacaktır. Bu arada yanında pilav, yoğurt ve turşu ikram etmeyi ihmal etmeyin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
19.01.2024 18:05:50
Kuzu Etli Nohut ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuzu Etli Nohut Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuzu Etli Nohut"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024