Nohut yemeğini pişirmeniz için yaklaşık bir gece önceden hazırlık yapmanız gerekmektedir. Son anda nohut yemeği pişirmeye karar verirseniz nohudu pişiremezsiniz.
Bu nedenle bir gün önceden nohudu kapaklı bir tencereye ılık su kullanarak ıslatın. Nohutların yaklaşık olarak 8 saat suda kalması hem daha iyi şişmesine hem de daha kolay pişmesine yardımcı olur. Nohutlar pişme derecesine geldiğinde yemeği pişirmeye başlayın. Bunun için düdüklü tencere kullanın. Düdüklü tencerenin içerisine yemeklik doğranan soğanı, kuzu etini ve sıvı yağı boşaltarak yaklaşık 10 dakika boyunca soteleyin. Daha sonra üzerine salçalar ile suyunu süzdüğünüz nohutları da ilave ederek biraz daha kavurun. Kavrulan nohutların üzerine tuz ve baharatları ekleyip yemeğin sıcak suyunu da koyarak düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdüklü tencereden kaynama sesleri geldiğinde düdüğünü kapatın ve yaklaşık 25 dakika kadar normal ateşte pişirin. Yemeği pişirmek için ocağın normal gözünü bütün ayarında kullanın. Bu sürenin sonunda
kuzu etli nohut yemeğiniz pişmiş olacaktır. Bu arada yanında pilav, yoğurt ve turşu ikram etmeyi ihmal etmeyin. Şimdiden herkese afiyet olsun.