Köfteli Nohut

Köfteli nohut, yemeği özellikle İç Anadolu ve Güneydoğu mutfağında sıklıkla yapılan yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Köfte ile yapılan birçok yemek çeşidi bulunmaktadır. Köfteli nohut yemeği de bu çeşitlerden bir tanesidir. Aslında nohut ile mutfağımızda yapabileceğimiz o kadar çok çorba ve yemek tarifi bulunmaktadır ki bunların birçoğu da et ile yapılmaktadır.
Küçük çocuğu olan anneler için bugün ne pişirsem derdi çok fazladır. Özellikle bu bayanlar için köfteli nohut can simidi gibi imdatta yetişir. Yaklaşık 10 aydan itibaren tüm bebekler bu yemeği rahatlıkla yiyebilirler. Köfteli nohut yemeğinde kullanacağınız nohutları önceden haşlayarak derin dondurucuda saklayıp her zaman kullanmanız mümkündür.

Köfteli nohut yapımı için gerekli malzemeler

  • 300 gr. Az yağlı dana kıyma
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar sıcak su

Köfteli Nohut Nasıl Yapılır?


Köfteli nohutun yapımı için öncelikle köfteleri hazırlamak gerekir. Bu nedenle derin bir kâsenin içerisine kıymayı ve köftelik bulguru boşaltın. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile belirtilen ölçülerde pul biber, karabiber ve tuzu da ilave ederek iyice kıvama gelene kadar yoğurun.
Yoğurduğunuz köfte harcının üzerini streç ile kaplayarak yaklaşık yarım saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra köfte harcını nohuttan biraz daha büyük olacak şekilde avucunuz ile yuvarlayın. Yuvarlarken kıymanın elinize yapışmaması için elinizi su veya sıvı yağ ile ıslatabilirsiniz. Yuvarladığınız köfteleri bir çay tepsisine koyun. Ancak tepsiyi önceden un ekerseniz köfteler birbirine yapışmaz. Tüm köfte harcı bitene kadar işleme devam edin.

Daha sonra derin bir çorba tenceresinin içerisinde yemeklik doğranan soğanları biraz da tuz atarak kısık ateşte soteleyin. Daha sonra üzerine salçaları da ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulan yemeğin üzerine kaynar su ilave ederek kaynamasını bekleyin. Su kaynamaya başladığında içerisine köfteleri ve çok iyi haşlanmış nohutları ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edin. Yemeğiniz yaklaşık 25 dakika kaynadıktan sonra yemeği ocaktan indirebilirsiniz. Böylece köfteli nohut yemeğiniz pişmiş olur. Yemeği bir süre dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Bu arada köfteli nohutu yoğurt ile çorba gibi de pişirebileceğiniz tarifler bulunmaktadır. Şimdiden herkese afiyet olsun.
19.01.2024 22:15:54
Köfteli Nohut ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Köfteli Nohut Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Köfteli Nohut"
Köfteli nohut yemeğini hazırlarken köfte harcını hazırladıktan sonra neden belirli bir süre boyunca buzdolabında bekletmemiz gerekiyor? Bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz? Bu durum köftelerin daha kolay pişmesini mi sağlıyor acaba?
Berivan . 31.10.2018 21:21:46

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024