Kıymalı nohut için ilk olarak bir gün öncesinden nohutları sıcak suya koyup bir gün boyunca ıslanmasını bekleyin. Nohutlar ıslandıktan sonra bir tencerenin içerisine ilk olarak tereyağını zeytinyağını koyup kuru soğanı ince halka şeklinde doğrayıp yağa ekleyin ve kavurmaya başlayın. Biraz kavrulduktan sonra kıymayı da ekleyin ve tam olarak kavurun.
Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra salçalarını koyup tuzunu ve baharatlarını ekleyip biraz da bu şekilde kavurun. En son olarak ise ıslanmış olan nohudu koyup sıcak suyunu ekleyin ve ocağın altını kısın. Kısık ateşte yarım saat veya 45 dakika kadar pişirin. Eğer nohutlarınızı ıslatmaz iseniz hem nohut küçük olacak hem de pişme süresi çok uzun sürecektir.
Kıymalı nohudunuz hazır. Pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.