Etli Nohut Yemeği

Etli nohut yemeği nasıl yapılır, etli nohut yemeği yapılırken hangi malzemeler kullanılır? Etli nohut yemeği eğer düdüklü tencerede yapılacak ise yemeğin pişme süresi 25-30 dakikadır. Ancak etli nohut yemeği normal bir tencerede yapılacak ise pişme süresi 1-1,5 saat sürebilmektedir.

Etli Nohut Yemeği İçin Malzemeleri

  • 2 su bardağı nohut
  • 350 gram doğranmış kuşbaşı et
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (Arzuya göre tereyağı)
  • 1 adet küp şeker
  • Tuz
  • Sıcak su

Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?


İlk olarak nohutlar bir gün öncesinden ıslatılmalı ve bir gün nohutlar bu şekilde su içerisinde bekletilmelidir.
Nohutların ıslatıldığı su sıcak değil soğuk olmalıdır. Bir gün öncesinden ıslatılan nohutlar derin bir tencere içerisine alınarak içerisine bir tane küp şeker ilave edildikten sonra yaklaşık 45 dakika kadar kısık ateşte haşlanmalıdır. Bazı nohutların haşlanmasında bu süre 1 saatten fazla bir zaman alabilmektedir. Daha sonra haşlanmış olan nohutlar süzülmelidir. Kuşbaşı doğranmış etler tencere içerisine alındıktan sonra yüksek ateşte karıș tırılmadan yumuşak bir hal alana kadar pişirilmelidir. Etlere çatal batırılmamalıdır. Kuşbaşı doğranmış olan etler kendi suyunu salmaya başlayınca tencerenin altı kısılmalı ve tencerenin kapağı kapatılmalıdır. Kuşbaşı doğranmış etler suyunu çekmeye başlayınca ister zeytinyağı ister ise tereyağı ilave edilmelidir.
Kullanılacak yağ çeşidi tercihe göre farklılık göstermektedir. Ardından tencerenin içerisine küp-küp doğranmış olan soğanlar ilave edilmelidir. Soğanlar yumuşamaya başlayınca domates salçası ve biber salçası da eklenerek karıș tırılmalıdır. Yaklaşık 2-3 dakika kadar bu şekilde kavurma işlemine devam edilmelidir. Daha sonra nohutlar ilave edilip karıştırılmalıdır. Ardından tencere içerisine yemeğin üzerini örtecek şekilde sıcak su eklenmelidir. Etli nohut yemeği orta ateşte 35-40 dakika kadar kaynatılmalıdır. Nohutlar yumuşamaya başladıktan sonra tuz ilave edilmelidir. Tuz ilave edilikten sonra yemek karıştırılıp tencerenin altı kapatılmalıdır. Eğer nohutlar pişmiyor ise yemeğin hazır hale gelmesi yarım saatten 1 saate çıkabilmektedir. Etli nohut yemeği servise hazırdır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 17:42:10
Etli Nohut Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Nohut Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Etli Nohut Yemeği"
Sitenizde vermiş olduğunuz etli nohut yemeğini kısa süre önce yaptım. İnanın çok lezzetli olmuştu. Ancak nohutları ne kadar pişirsem de çiğ kaldı. Acaba nohut cinsinden dolayı mı bir türlü nohutlar tam pişmedi? Yoksa daha fazlamı yemeği pişirmem gerekiyor? Ayrıca etin biraz daha diri kalması için ne yapmalıyım?
Sümeyye Gür . 05.09.2018 17:22:43

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024