Düdüklüde Nohut Yemeği

Düdüklüde nohut yemeği, fazla yapılan yemekler arasında yer alır. Özellikle kış aylarında bol bol tüketilir. Haftada bir tüketilmesi sağlık açısından son derece önemlidir. Ayrıca çocukların beslenmesinde katkısı büyüktür. İçerdiği besin değeri bakımından vücut için gerekli proteinler nohuttan alınır. Ancak nohut yemeğinin pişirilmeden önce haşlanmadan bir gün önceden suda ısıtılması çok önemlidir.
Böylece daha sağlıklı bir nohut yemeği yapmış oluruz. Doyurucu özelliği bakımından nohut yemeği hem misafirlere hem aile bireylerine yapılması gereken yemekler arasında yer alır.

Düdüklüde nohut yemeği için gerekli malzemeler

  • 250 gram dana eti
  • Yarım kilo nohut
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Gerekli miktarda tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • Gerekli miktarda su

Düdüklüde nohut yemeği nasıl yapılır?


Düdüklüde nohut yemeği yapılmadan önce yatmadan gece nohutlar suya konulup bekletilir. Ertesi gün nohutların şişmesiyle süzgeç yardımı ile suyunun süzülmesi sağlanır. Diğer taraftan düdüklü tencerenin içerisinde sıvı yağ konur ve ocağın altı yakılır. Kuru soğanlar küçük küçük doğranarak düdüklünün içerisine ilave yedirilir. İçerisine bir tutam tuz atılarak karıştırılıp, kavurma işlemine başlanır. Bir tarafta soğanlar kavrulurken diğer tarafta etler kuşbaşı küçük küçük doğranır.
Soğanın rengi değişmeye başladığı zaman etler soğanın içerisine ilave edilerek iyice karıştırılır. Et ve soran iyice kavrulduktan sonra salça ilave edilir. Salçayla birlikte iyice kavurma işlemi gerçekleştirildikten sonra üzerine ıslatılan nohutları ilave edilir.

Nohutla birlikte kavurma işlemine devam edip üzerine karabiberi ilave edilerek karıştırdıktan sonra gerekli miktarda nohutların üzerine iki parmak geçecek kadar su ilave edilir. Daha sonra düdüklünün ağzını kapatıp yaklaşık olarak yarım saat pişmesini sağlanır. Yarım saat geçtikten sonra düdüklünün altını kapatıp içerisindeki havanın çıkması beklenir. Düdüklüye hemen müdahale edilmez. Çünkü düdüklüde hava olduğu zaman müdahale edilirse patlama meydana gelir. Buna dikkat edilmelidir. Düdüklünün havası geçtikten sonra açıp nohudun pişip pişmediği kontrol edilir. Pişmiş olsa bile yaklaşık olarak 10 dakika kısık ateşte düdüklünün ağzı açık bir şekilde pişmesi sağlanır. Bu şekilde nohut yemeğinin daha özlü olması sağlanır. Düdüklüde nohut yemeği servise hazırdır. Yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servise hazırdır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 10:03:06
Düdüklüde Nohut Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Düdüklüde Nohut Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Düdüklüde Nohut Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024