Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok yemeğin içinde kullanılan nohut çok faydalı bir besindir. Nohut yemeklerde katkı maddesi olarak kullanılır. Etli ve etsiz olmak üzere yemeklerde kullanılır. Ekmek, humus, börek, çorba, bulgur pilavı vb.
Birçok yemeğin içinde kullanılan nohudun haşlanması gereklidir.

Nohut Nasıl Haşlanır?


Düdüklüde Nohut Haşlama, belirli kurallara uygun olarak yapılırsa nohut hem daha iyi pişer Hemde yemeklerimiz daha lezzetli olur. Bunun ölçüleri tutturmamız önemlidir. İsteyen kişiler nohudu haşlayarak küçük paketler haline getirip derin dondurucuya koyabilir. Lazım olduğu zaman derin dondurucudan çıkartarak gerektiğinde pilavlarda ve diğer yemeklerde kullanabilir. Bu bize yemeklerde zaman kazanmamızı sağlar. Nohut tercihi yaparken iri boy nohutları tercih edersek daha iyi olur.

Düdüklüde Nohut Haşlama, yapmadan önce nohutları ıslamamız ön bir şattır. Bu yüzden önce elimize bir tencere ya da derin bir kap alalım. Nohutları içine döktükten sonra kabın içerisine nohutları 3-4 cm geçecek şekilde su ekleyelim. Bu su ılık bir su olursa daha iyi olacaktır. Bu işlemi bir gün önceden yaparsak eğer daha iyi olur. Nohutların en az 6 -7 saat suyun içinde kalmaları daha kolay haşlanmalarını sağlayacaktır.

Düdüklüde Nohut Haşlama, yapılırken ocağın altı en yüksek seviyesine getirilerek kaynatmaya başlanır.
Düdüklü tencerede su kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılır ve kısık ateşte bir saat daha kaynatılır. Daha sonra ocağın altı kapatılır ve bir süre düdüklü tencerenin içindeki buharlı havayı boşaltması beklerseniz daha iyi olacaktır. Daha sonra düdüklü tencerenin kapağı açılarak nohudu süzgeçte süzülür. Böylece nohutlarımızı haşlamış oluruz. Artık ister nohutlarımızı ister direk yemeklerimizde kullanabiliriz. İstersek de nohutlarımızı buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda daha sonra kullanılmak üzere dondurabiliriz. Bu arada haşlama süresi nohudun türüne ve düdüklü tencerenize göre değişmektedir. Kısa daha da kısabilir.
20.01.2024 07:59:08
Düdüklüde Nohut Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Düdüklüde Nohut Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Düdüklüde Nohut Haşlama"
Merhaba ben de çeyizimden düdüklü tencereyi çıkardım hayatımda ilk defa kullanacağım o yüzden biraz korkuyorum bizim yan komşu patlatmıştı düdüklüyü perdeleri et ve nohut olmuştu resmen berbat bir durum. Düdüklüye et ve nohutu koyduktan sonra ne kadar sürede pişirmeliyiz?
Şahvelet . 02.11.2018 09:30:09

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

Azkan Nohut

Azkan Nohut: Soğuk ve kurak iklim şartlarına karşı oldukça dayanıklı olan azkan nohut orta derecede dallanmış olan ve dik gelişen yemeklik bir nohut ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024