Düdüklü tencerede nohut; pişirmek tencerede pişirmekten daha pratiktir. Eğer yemek pişirmek için çok fazla zamanınız yoksa veya mutfakta çok fazla zaman geçirmeyi sevmiyorsanız kaliteli bir düdüklü tencere ile birçok yemeği daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Fakat bazı yemeklerin de tencerede daha lezzetli olduğu ihtimalini unutmayın. Benim için yemek yapmak da en az yemek kadar keyifli ve severek yaptığım bir iştir.
Bu nedenle genellikle tencere yemeklerini tercih ederim Ancak nohut yapısı itibarıyla önceden ıslatılmasına rağmen çok geç pişen bir besin maddesidir. Bu nedenle düdüklü tencerede pişirilmesi daha doğru olur. Fakat önceden aynı süre boyunca ıslatıp iyice haşlanırsa tencere ya da güveçte de pişirilmesi mümkündür. Nohut yemeği pişirirken kullandığınız nohudun özelliğini çok iyi bilmek gerekir. Ben yılardır beğendiğim bir markayı kullanıyorum ve tam da istediğim lezzetli ve iri nohut görüntüsünü elde edebiliyorum.
Düdüklü tencerede nohudun yapımı için malzemeler
1,5 su bardağı nohut,
150 gr. Dana kuş başı,
1 adet kuru soğan,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı tepeleme miktar domates salçası,
Biraz biber salçası,
Yeteri kadar tuz,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı pul biber,
Yeteri kadar sıcak su.
Düdüklü tencerede nohudun nasıl yapılır?
Nohut yemeğini düdüklü tencere kullanarak da pişirecek olsanız bir gün önceden mutlaka nohudu ıslatmanız gerekir.
Nohudu ıslatırken mutlaka ılık su kullanın ve özellikle kapaklı çelik tencere tercih etmeye özen gösterin. Nohudun bu şekilde ıslatılması daha kısa sürede pişmesini sağlayacaktır. Ayrıca iyice şiştiği için daha bereketli olur. Islattığınız nohudu yaklaşık 19 saat sonra pişirin. Düdüklü tencerenin içerisine sıvı yağ, kuş başı et ve yemeklik soğanları kısık ateşte biraz soteleyin. Daha sonra üzerine domates ve biber salçaları ile nohudu ilave ederek yaklaşık 5 dakika daha kavurup yemeğin sıcak suyunu ilave edin. En son olarak yemeğin içerisine baharatlar ile tuzu da ekleyerek yemeğin kaynamasını bekleyin. Yemek kaynamaya başladığında düdüklü tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. Her düdüklü tencerenin kullanım şekli farkı olabilir. Ben klasik düdüklüye göre anlatayım. Kaynadığında tencerenin düdüğünü kapatın ve saat tutmaya başlayın. Yemeğin bu andan itibaren normal ocakta yüksek ısıda yaklaşık 1 saat kaynaması yeterli olacaktır. Bu sürenin sonunda tencerenin havasını çıkartarak yemeğin pişip pişmediğini kontrol edin. Düdüklü tencerede nohut yemeği pişirmeye birkaç denemeden sonra alışırsınız.
18.01.2024 23:19:17
Düdüklü Tencerede Nohut ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Nohut yemeği en sevdiğim yemekler arasındadır ama bize annem hep tencerede yapmaktadır. Duydukki düdüklüde daha çabuk kaynıyomuş. Düdüklü tencerede noğutun malzemeleri nelerdir ve nasıl yapılmalıdır. Düdüklü tencerede nohutun en püf noktası nedir bir bilgi verirseniz sevinirim. Mutarra . 27.08.2018
Elif : Sayın Mutarra, Makalede düdüklü tencerede nohut yapımı anlatılmış sanırsam gözünüzden kaçmış. Fakat sizi bu konuda bilgilendirmek isterim düklü tencerede yapılan nohut ile normal tencerede yapılan nohutun malzeme olarak farkı yoktur. İkisinin arasındaki tek fark düdüklü tencerinin içerisinde buhar basıncı olduğu için yemekleri daha hızlı pişirmesidir. 04.10.2018 13:15:03
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024