Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile çalışarak işlev gören tencereye denir. Basınç ile suyun kaynama derecesi arasında meydana gelen ilişki ile ortaya çıkmıştır. Düdüklü tencere içerisinde yemekler yüksek ısı ile içerideki buharın birleşmesi ile tamamen kapalı bir halde pişer.
Böylelikle pişmesi uzun zaman alan gıdaların daha kısa zamanlarda pişmesini sağlar. İçeride kapalı halde bulunan su ve gıdanın kaynadığının anlaşılması için kapak mekanizmasına supap ilave edilmiş bir tenceredir. Ayrıca kilit mekanizması ile içindekilerin kapak açılmadan pişmesine olanak sağlar. Ayrıca kapak mekanizması üzerine ayarlanan subap tencerenin kapalı bir haldeyken içerideki basınçtan dolayı patlamasını engellemek için kaynama derecesinden sonra aşağı indirilerek minimize oranlarda dışarı hava kaçırır. Bu özelliğinden dolayı da adına düdüklü tencere denmiştir.

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer açılımına, özellikle nohut gibi baklagiller grubu öncelikli olarak haşlanması gereken gıdalardır. Bu sayede yemeklerinin yapımı gerçekleşebilir. Nohut gibi pişim süresi çok uzun olan gıdalar için özellikle çok kullanışlı olan düdüklü tencere bu tür nohut bakliyatlarının veya et çeşitlerinin daha kısa sürelerde pişmesine olanak sağlar. Tahıl grubundan nohut kurutularak muhafazası yapılan bir tahıl ürünüdür. Nohut yılda bir kez büyüyen, tohum ile çoğalan, ülkemizde boyları elli cm'ye kadar ulaşan bir bitki çeşididir.
Elde edilen tohumları bazen bej renginde bazen de daha koyu bir renk olabilir.

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer


Öncelikli olarak nohudun ne olursa olsun mutlak suretle bir gece önceden suda bekletilmesi gerekir. Bu sayede nohutlar su içerisinde sertliğini yumuşatarak içerisine suyu çeker. Daha sonra haşlama işleminin yapılabilmesi için bir düdüklü tencere içerisine üzerini geçecek şekilde su ilavesi yapılır. Daha sonra düdüklünün kapağı iyice kapatılarak normal ateşte kaynaması beklenir. Kaynama işlemi gerçekleştiğinde düdüklü tencereden gelen ve supabın düdük ötüşü sesi duyulduğunda, supap indirilerek içeriden çok minimize oranlarda hava çıkışı gerçekleştirilerek yirmi dakikada haşlama işlemi gerçekleştirilir. Bu ses sizin ne kadar süre pişim yapacağınızı belirlemenizi sağlar. Afiyetle kalın.
19.01.2024 23:58:42
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer"
Ah be arkadasim acligimi unuttum; google a neyi sordugumu unuttum. Idrak edebildigim kadariyla; cevap: bir gece onceden islatilmis nohut 20 dakikada piser.
Seckin . 20.06.2018

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

Azkan Nohut

Azkan Nohut: Soğuk ve kurak iklim şartlarına karşı oldukça dayanıklı olan azkan nohut orta derecede dallanmış olan ve dik gelişen yemeklik bir nohut ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024