Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmesi gerekir. Neyse ki nohut ile yapılacak birçok tarif bulunduğundan tüketim alternatifleri de fazlalaşmaktadır. Güzel bir nohut yemeğinin sırrı yemeğin yağının bol olması ve nohudun cinsinin iyi olmasına bağlıdır.
Nohudunuz ne kadar kaliteli olursa yemeğinizde o kadar lezzetli olur. Nohut yemeğini Ramazan'da iftar davetlerinizde ya da kendi ailenize sık sık pişirebileceğiniz en sağlıklı yemeklerden bir tanesidir. Eğer etle aranız iyiyse nohut yemeğini kemikli etle güveç tencerede pişirmenizi tavsiye ederim. Bu arada genellikle nohut yemeğinin yanına pirinç pilavı yapılması bir alışkanlık olmuştur. Fakat nohut yemeği en iyi bulgur pilavı ile gider. Damak zevkime güvenerek denerseniz kesinlikle pişman olmazsınız. Yanına yoğurt ile servis etmeyi unutmayın.

Düdüklü tencerede etli nohut için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 200 gr. Kuşbaşı et
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar kaynar su

Düdüklü Tencerede Etli Nohut Nasıl Yapılır?


Düdüklü tencerede etli nohut yemeğini pişirmeye en az bir gün önce karar vermiş olmanız gerekir.
Nohudu bir tencerenin içerisine ayıklayın ve bol ılık su ile ıslatıp tencerenin kapağını kapatarak bozulmayacak serinlikteki bir yerde şişmesini bekleyin. Nohudu ıslatırken suyunun bol olması önemlidir. Çünkü bu aşamada nohut suya doyarsa yemek piştiğinde o karışık görüntü oluşmaz. Ertesi gün düdüklü tencerenin içerisine yemeklik olarak doğranan soğanları, sıvı yağı ve kuşbaşı eti ekleyerek kısık ateşte biraz soteleyin. Eğer tuz atarsanız bu aşama daha kısa sürebilir. Kavrulan malzemenin üzerine salçaları ve ıslatıp birkaç kez yıkadığınız nohutları ilave edin. Kısık ateşte biraz daha kavurun. Üzerine sıcak su, baharatlar ve atmadıysanız tuzu da ekleyerek yemeğin kaynamasını bekleyin. Yemek kaynamaya başladığında Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve havası çıkmaya başladıktan sonra normal büyüklükteki ocakta hızlı ateşte yaklaşık 1 saat boyunca pişirin. Fakat yemeğin pişme süresi nohudun cinsine ve düdüklü tencerenin durumuna göre değişiklik gösterebilir. 1 saatin sonunda düdüklü tencerede etli nohut yemeğiniz hazır. Yemeğin yanına arzu ederseniz beyaz arzu ederseniz de bulgur pilavı pişirerek servis yapabilirsiniz. Bu arada yanına turşu çıkarmayı unutmayın. Şimdiden herkese afiyet olsun.

19.01.2024 02:42:38
Düdüklü Tencerede Etli Nohut ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Düdüklü Tencerede Etli Nohut"
Merhabalar ben akşama gelecek olan misafirlerim için etli nohut ile pirinç pilavı yapmak istiyorum. Fakat bir gün önce de nohutu ıslatma gerekiyor ama ben islatmadim şimdi islatsam dört saat kadar ıslanma yeterli olur mu. Dört saat islatsam bir saatte pişer mi acaba bilgi verir misiniz
Serap . 08.10.2018 17:15:09

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

Azkan Nohut

Azkan Nohut: Soğuk ve kurak iklim şartlarına karşı oldukça dayanıklı olan azkan nohut orta derecede dallanmış olan ve dik gelişen yemeklik bir nohut ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024