Düdüklü tencerede etli nohut yemeğini pişirmeye en az bir gün önce karar vermiş olmanız gerekir.
Nohudu bir tencerenin içerisine ayıklayın ve bol ılık su ile ıslatıp tencerenin kapağını kapatarak bozulmayacak serinlikteki bir yerde şişmesini bekleyin. Nohudu ıslatırken suyunun bol olması önemlidir. Çünkü bu aşamada nohut suya doyarsa yemek piştiğinde o karışık görüntü oluşmaz. Ertesi gün düdüklü tencerenin içerisine yemeklik olarak doğranan soğanları, sıvı yağı ve kuşbaşı eti ekleyerek kısık ateşte biraz soteleyin. Eğer tuz atarsanız bu aşama daha kısa sürebilir. Kavrulan malzemenin üzerine salçaları ve ıslatıp birkaç kez yıkadığınız nohutları ilave edin. Kısık ateşte biraz daha kavurun. Üzerine sıcak su, baharatlar ve atmadıysanız tuzu da ekleyerek yemeğin kaynamasını bekleyin. Yemek kaynamaya başladığında Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve havası çıkmaya başladıktan sonra normal büyüklükteki ocakta hızlı ateşte yaklaşık 1 saat boyunca pişirin. Fakat yemeğin pişme süresi nohudun cinsine ve düdüklü tencerenin durumuna göre değişiklik gösterebilir. 1 saatin sonunda
düdüklü tencerede etli nohut yemeğiniz hazır. Yemeğin yanına arzu ederseniz beyaz arzu ederseniz de bulgur pilavı pişirerek servis yapabilirsiniz. Bu arada yanına turşu çıkarmayı unutmayın. Şimdiden herkese afiyet olsun.