Dana Etli Nohut Yemeği

Dana Etli Nohut Yemeği, Herkesin de bildiği üzere bakliyatların çoğu ön hazırlık gerektiriyor çünkü gerçekten pişmesi zor oluyor. Nohutta zor pişenler arasında. Evimde bulanan nohutta çok zor pişiyor ama vereceğim tarifle ben bu yemeği üç saatte tabiri caizse lokum gibi pişen bir nohut haline getiriyorum. Eğer ki sizde bulunan nohut pişme konusunda inatçı değilse siz bu yemeği 1-1,5 saat sonunda hazır hale getirebilirsiniz.
Eğer bu yemeği düdüklü tencere içerisinde yapacaksanız bu süre 20-25 dakikaya düşecektir. Özellikle de fazla zamanım olmadığı durumlarda ben düdüklü tencere içerinde nohut yemeğini pişiriyorum. Bana göre düdüklü tencere içerisinde pişen yemekten ziyade ağır ağır pişen nohut yemeği daha lezzetli oluyor.

Dana Etli Nohut Yemeği Malzemeleri

  • 350 gram az yağlı dana kuşbaşı
  • İki su bardağı nohut
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir adet küp şeker
  • Bir çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağı

Dana Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?


Nohutların daha iyi pişmesi için nohutları bir gün önceden ılık suda bekletmeniz gerekmektedir. Ertesi gün nohutların suyunu süzün ve tencere içerisine alın nohutların üç katı kadar suyun içine alın ve içine bir adet küp şekeri de atıp yaklaşık olarak 45 dakika boyunca nohutları haşlayın. Haşlanan nohutların suyunu süzün ve bir kenara alın.
Farklı bir tencere içerisine etleri alın ve etlerinizi yüksek ateşte mühürleyin. Etlerin yumuşak olması için mühürle işlemi esnasında dikkat etmeniz gereken üç nokta bulunmakta. Bunlar mühürleme işlemin yüksek ateşte yapılması, etleri tencereye attıktan sonra karıştırılmaması ve etlere kontrol için çatal batırılmaması. Etin yüzeyi grileştikten sonra diğer yüzeyini pişirmek için tahta kaşık yardımı ile ters çevirin. Etler suyunu saldıktan sonra ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. Etler suyunu tamamen çektikten sonra iki yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağı ekleyin sonra küçük doğramış olduğunuz soğanı da ilave ettikten sonra karıştırın. Soğanların kavrulmuş olduğunu görünce bir yemek kaşığı domates ve biber salçasını ilave ederek salçanın da kavrulup kokusunun çıkmasını bekleyin. Daha sonra haşlanmış nohutları ilave ederek karıştırın. En son olarak da sıcak suyu ekleyin tuzunu ayarlayın ve orta ateşte nohut yemeğini pişmeye bırakın. Yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirin. Eğer ki nohutlar pişmemiş ise pişme süresini uzatın. Pişen nohut yemeğiniz servis edilmeye hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
21.01.2024 02:24:43
Dana Etli Nohut Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dana Etli Nohut Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Dana Etli Nohut Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024