Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yemektir. Pilav eşliğinde sunumu yapılan salçasız nohut yemeği besin değeri yüksek olan bir yemektir. Doyurucu ve besleyici özelliğe sahiptir. Zaman almadan pratik bir yapım aşaması ile sofralarda 1 saat içerisinde yer alabilecek bir yemektir.
Salçasız nohut yemeği içeriğinde bulundurduğu değerler içle vücudun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ve mineral ile vücuda fayda sağlamaktadır. Sizde ailenize ve sevdiklerinize hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek sunumunda bulunmak istiyorsanız salçasız nohut yemeği yapmanızı tavsiye ederiz. İşte bu eşsiz lezzetin tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Salçasız nohut yemeği için gerekli malzemeler

  • 300 gram dana kuşbaşı et
  • 3 su bardağı nohut
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber

Salçasız nohut yemeği nasıl yapılır?


Bir gece suda bekleyen nohudu süzerek tekrar bir sudan geçirin. Daha sonra kuşbaşı eti yıkayarak süzgece alın. Kuru soğanı ve havucu kâseye yemeklik doğrayın. Düdüklü tencere içerisine nohutları alın ve üzerine su ilave edin, 20 dakika pişirin. Süre dolunca düdüklü tencerenin havasını alarak kapağını açın. Nohutların ilk suyu olan sarı suyu tamamen süzün ve nohutları süzgece alın.
Daha sonra kuşbaşı etleri düdüklü tencere içerisine alarak üzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip ocağın altını açın. Kısık ateşte 20 dakika kadar da etleri pişirin. Ayrı bir tencerede kuru soğanı yağları ilave ederek kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun. Soğan pembeleşince havucu da ilave edin 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurun. Düdüklü tencerenin kapağını açarak etlerin üzerine süzgeç içerisindeki nohutları ilave edin ve daha sonra kavrulan soğan ve havucu ilave edin. Bir miktarda su ilave ederek yemeğin tuzunu ve baharatlarını serpiştirin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak tekrar ocağın altını açın. 25 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve yemeği dinlenmeye bırakın. Artık salçasız nohut yemeği hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 12:20:10
Salçasız Nohut Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Salçasız Nohut Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Salçasız Nohut Yemeği"
İyi günler akşam annem bize yemeğe gelecek annem biraz midesinden rahatsız olduğu için salçalı yemekler yiyemiyor o yüzden salçasız yemek yapıyorum pirinç pilavı yapacağım yanına salçasız nohut yemeği yapsam olur mu?lütfen bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Tanırer . 27.08.2018

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok dah...
Devamını Oku

Azkan Nohut

Azkan Nohut: Soğuk ve kurak iklim şartlarına karşı oldukça dayanıklı olan azkan nohut orta derecede dallanmış olan ve dik gelişen yemeklik bir nohut ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024