Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bir yemektir. Düdüklüde yapılan etli nohut yemeği, içerisindeki etler ile nohut içerisinde bulunan proteinin birleşmesi ile çok büyük bir protein kaynağı olmaktadır.
Bu nedenle yapılan ve tüketilen bu nohut yemeği çok muhteşem bir enerji kaynağı olur. Düdüklüde yapılan etli nohudun diğer şekilde pişirilen nohut yemeğinden en büyük farkı tabi ki bu nohudun yüksek basınç altında için için pişmesidir. Bu şekilde pişirilen nohut yemeklerinin lezzeti çok daha fazla olur. Eğer sizlerde etli nohut yemeği pişirmek isterseniz kesinlikle düdüklü kullanmaya özen gösterin. Çünkü bu şekilde pişireceğiniz etli nohuttan çok daha fazla lezzet alabilirsiniz. Düdüklüde etli nohut yemeği, aslında diğer yemeklerden çok daha kolay bir şekilde yapılır. Bu nedenle etli nohut yemeğini tercih etmekten çekinmeyin. Sadece birazda vereceğim tarifi uygulayarak bu mükemmel lezzeti yaparak ailenize sunabilirsiniz. Etli nohut yemeğinin yanında isterseniz pirinç pilavı ya da bulgur pilavı yaparak yemeğinizin yanına yakışan bir yemek daha yapmış olursunuz. Çünkü, pilav türleri bu yemeğin yanına yakışabilecek en güzel yemeklerden biridir. Gerek yapılışının kolay olması gerekse malzeme çeşidinin diğer malzemelerden çok daha az olması nedeni ile etli nohut mükemmel bir yemektir. Şimdi malzemelerden bahsederek bu yemeğin yapılış aşamasına geçebiliriz.

Düdüklüde Etli Nohut malzemeleri

  • İki su bardağı kadar nohut,
  • İki yüz elli gram kuşbaşı,
  • Bir yemek kaşığı domates ve bir yemek kaşığı biber salçası,
  • Bir miktar tuz ve sıvı yağ,
  • Bir adet orta boy kuru soğan
Malzeme çeşidi böylesine az olan düdüklüde etli nohut, çok büyük faydalar sağlamaktadır. Bu arada belirmek isterim ki etli nohut yaparken kullanılacak olan etin dana eti olması çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle sizlerde elinizden geldikçe dana eti kullanmaya özen gösterin. Bu durumun yanı sıra salçayı tek çeşitte yapabilirsiniz.

Düdüklüde Etli Nohut Nasıl Yapılır?


Öncelikle bu yemeği yapabilmek için yemekte kullanılacak olan iki su bardağı nohudun bir gün önceden ıslatılması gerekir. Sizlerde nohutları bir gece önce ıslanması için bol su içerisine koyun ve nohudun suyu içerisine çekerek biraz daha seyrelmesini sağlayın. Bir gün sonra nohutlarınızı şişmiş olarak göreceksiniz. Bu durumda nohutların suyunu iyice süzün ve bir kenara koyun.

İkinci aşamada ise öncelikle derin bir tencere içerisine bir miktar su koyun ve iyice kaynatın. Su kaynadıktan sonra nohutları da ekleyerek bir süre haşlamaya devam edin. En az 10 dk kadar haşlandıktan sonra kaşık yardımı ile nohudun pişip pişmediğine bakın. Pişmiş ise ocaktan alarak tekrar suyundan arındırın.

Şimdi düdüklü tencereye eti koyun ve soğanla birlikte sıvı yağı ekleyin. Bu şekilde soğanlar pembeleşinceye kadar etlerle birlikte kavurun. Tam olarak etler ve soğanlar piştikten sonra içerisine salçanın tümünü ekleyerek salçanın da dağılmasını sağlayın. Tabi ki bu sırada bol bol karıştırarak işlemi daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Şimdi salçalı etlerin üzerine tüm haşlanmış nohutları atarak bol bol karıştırın. Karıştırırken üzerine tuz eklemeyi ihmal etmeyin. Nohudun tuzu sevmesi nedeni ile bira bol atabilirsiniz. Şimdi düdüklü tencere içerisinde bulunan tüm malzemelerin üzerinde su doldurarak iyice karıştırın. Artık düdüklü tencerenin ağzını kapatarak pişmeye bırakın. Düdüklü tencerenin düdüğü ötmeye başladıktan 25 dk sonrasına kadar pişirin ve artık düdüklüde etli nohut tamamlandı. Sıcak sıcak servis yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.
20.01.2024 17:32:08
Düdüklüde Etli Nohut ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Düdüklüde Etli Nohut Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Düdüklüde Etli Nohut"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüks...
Devamını Oku

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda ...
Devamını Oku

Nohut Ekimi

Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilm...
Devamını Oku

Yeşil Nohut

Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alın...
Devamını Oku

Düdüklüde Nohut Haşlama

Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok y...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile ça...
Devamını Oku

Nohut Çeşitleri

Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak böl...
Devamını Oku

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini bar...
Devamını Oku

Nohut Suyu Sivilce

Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz....
Devamını Oku

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan ...
Devamını Oku

Salçasız Nohut Yemeği

Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yem...
Devamını Oku

Ekşili Nohut Yemeği

Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o ka...
Devamını Oku

Siyah Nohut

Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diye de bilinir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah...
Devamını Oku

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya başlar. Ç...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmes...
Devamını Oku

Nohut Gaz Yaparmı

Nohut gaz yapar mı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdır...
Devamını Oku

Nohut Diyeti

Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohut,...
Devamını Oku

Nohut Islatma

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı...
Devamını Oku

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının çoğunluk...
Devamını Oku

Azkan Nohut

Azkan Nohut: Soğuk ve kurak iklim şartlarına karşı oldukça dayanıklı olan azkan nohut orta derecede dallanmış olan ve dik gelişen yemeklik bir nohut ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024