{ "title": "Zeytinyağlı Nohut", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/zeytinyagli-nohut.jpg", "date": "20.01.2024 15:13:37", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Nohut, Türk mutfağına özgü bu yemek hemen her yörede pişirilen doyumsuz bir lezzete sahiptir. Özellikle pilav ile yapılan ve tadına doyum olmayan nohut yemeği et veya kuyruk yağı ile yapılabildiği gibi daha hafif sevenler için ve özellikle de Ege bölgemizde zeytinyağı ile yapılmaktadır. Zeytinyağı ile eşsiz bir ziyafete ulaşan nohut yemeğinin tarifi genel özellikleri ve ana hatları ile şu şekildedir.

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Derin bir tencere içine zeytinyağı koyularak ince ince doğranmış soğanlar üzerine koyulur ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine salça da ilave edilir ve bir miktar karıştırıldıktan sonra bir gün önceden ıslatılmış olan nohutlar da tencereye koyularak nohudun üzerini basacak kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte pişmesi için bırakılır. Pişmeye yakın tuz ve diğer baharatlar da yemeğe eklenir ve ağzı kapatılarak nohutlar yumuşayıncaya kadar ocakta kalır. Nohutların pişme süresini kısaltmak için düdüklü tencerede kullanılabilir. Sıcak servis edilmesi gereken bir yemektir.
" } ] }