{ "title": "Soğansız Nohut Yemeği", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Sogansiz-Nohut-Yemegi-95.jpg", "date": "19.01.2024 18:33:48", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "
Soğansız nohut yemeği, tarifi soğuk kış günlerinde evimizde hepimizin yaparak yediği sıcak tencere yemeklerimizden biridir. Nohut yemeğini genellikle soğanla veya içine bütün arpacık soğan atarak pişirilir ama soğan sevmeyen ve her zaman içinden seçerek ayıran çocuklarımız veya ayıranlar varsa sizin için soğansız nohut yemeği tarifi hazırladık.

Soğansız nohut yemeği için gerekli malzemeler
Soğansız nohut yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle soğansız nohut yemeği için pişireceğiniz kadar nohudu akşamdan ıslatılır ve sabah kalkınca ister düdüklü tencere ister de normal tencereye koyup haşlayın. Nohutları haşlandığını ağzınıza alarak anlayabilirsiniz. Haşlandıktan sonra bir süzgece koyarak süzün ve yemeği yapacağınız bir tencere alın ve ocağın üzerine koyun ve altını açıp içine kuşbaşı doğranmış sığır etini koyup yaklaşık bir su bardağı kadar su koyup karıştırın. Etler pişene kadar bekleyin. Sakın yemeğin tuzunu şimdi katmayın. Bu işlem yani tuzunun etler pişmeden atılması etlerin geç pişmesini sağlamaktadır. Bu sebeple tuzunu ekmeden sadece su ile etleri iyice haşlayın.

Eğer suyunu çeker ve etler pişmemiş olursa tekrar su ekleyebilirsiniz veya düdüklü tencerenin içine koyarsanız 25-30 dakikada güzel pişmiş etlere sahip olursunuz. Etler piştikten sonra üzerine tereyağı ve sıvı yağ ilave edin karıştırın. Etleri iyice kavurun. Etler kavrulduktan sonra üzerine domates salçası ve biber salçasını da ilave ederek karıştırın. Salçaları ezerek kavurduktan sonra nohutları ekleyin ve daha sonra üzerine suyunu salın. Soğansız nohut yemeğinin kaynamasını bekleyin ve kaynadıktan sonra içine kırmızı pul biber ve tuzunu atarak yaklaşık 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Biraz dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapın. Soğansız nohut yemeği tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }