{ "title": "Salçasız Nohut Yemeği", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Salcasiz-Nohut-Yemegi-81.jpg", "date": "21.01.2024 12:20:10", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yemektir. Pilav eşliğinde sunumu yapılan salçasız nohut yemeği besin değeri yüksek olan bir yemektir. Doyurucu ve besleyici özelliğe sahiptir. Zaman almadan pratik bir yapım aşaması ile sofralarda 1 saat içerisinde yer alabilecek bir yemektir. Salçasız nohut yemeği içeriğinde bulundurduğu değerler içle vücudun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ve mineral ile vücuda fayda sağlamaktadır. Sizde ailenize ve sevdiklerinize hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek sunumunda bulunmak istiyorsanız salçasız nohut yemeği yapmanızı tavsiye ederiz. İşte bu eşsiz lezzetin tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Salçasız nohut yemeği için gerekli malzemeler
Salçasız nohut yemeği nasıl yapılır?

Bir gece suda bekleyen nohudu süzerek tekrar bir sudan geçirin. Daha sonra kuşbaşı eti yıkayarak süzgece alın. Kuru soğanı ve havucu kâseye yemeklik doğrayın. Düdüklü tencere içerisine nohutları alın ve üzerine su ilave edin, 20 dakika pişirin. Süre dolunca düdüklü tencerenin havasını alarak kapağını açın. Nohutların ilk suyu olan sarı suyu tamamen süzün ve nohutları süzgece alın. Daha sonra kuşbaşı etleri düdüklü tencere içerisine alarak üzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip ocağın altını açın. Kısık ateşte 20 dakika kadar da etleri pişirin. Ayrı bir tencerede kuru soğanı yağları ilave ederek kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun. Soğan pembeleşince havucu da ilave edin 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurun. Düdüklü tencerenin kapağını açarak etlerin üzerine süzgeç içerisindeki nohutları ilave edin ve daha sonra kavrulan soğan ve havucu ilave edin. Bir miktarda su ilave ederek yemeğin tuzunu ve baharatlarını serpiştirin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak tekrar ocağın altını açın. 25 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve yemeği dinlenmeye bırakın. Artık salçasız nohut yemeği hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }