{ "title": "Salçalı Nohut Yemeği", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Salcali-Nohut-Yemegi-33.jpg", "date": "21.01.2024 20:04:31", "author": "Merve Soğancı", "article": [ { "article": "
Salçalı nohut yemeği, lezzeti ile yemeye doyamayacağınız kıvamı ile damaklarda enfes bir tat bırakan bir yemek tarifidir. Nohudun yapıldığı tariflerin yanı sıra bu vereceğimiz tarif de salça kullanarak besleyici ve doyurucu bir yemek yapacağız. Sofralarınıza güzel bir tat verecek olan yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olan salçalı nohut yemeğinin yapılışını beraber inceleyelim;

Salçalı nohut yemeği için gerekli malzemeler
Salçalı nohut yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle nohutlarımızın üzeri geçene kadar ılık su ile doldurarak geniş bir kaba koyun ve bir gece su içerisinde bekletin. Ertesi gün suyunu süzerek bir tencere içerisine aktarın ve yeniden su ekleyerek kısık ateş üzerinde kaynamaya bırakın. Diğer taraftan bir tencere içerisine ince ince doğranmış olan kuru soğan ve yağ konularak ocağın üzerine konulur ve pişirilmeye bırakılır. İyice pembe bir kıvam alan soğanların içine kuşbaşı et konulur ve sürekli bir şekilde etler kızarana kadar karıştırılır. Daha sonra biber ve domates salçası da eklenerek iyice karıştırılır ve tuzu, pul biberi ve karabiberi de ilave edilir. Diğer taraftan kaynayan nohudun suyu süzülerek salçalı karışımın olduğu tencereye aktarılır ve bir süre karıştırılır. Üzerine bir miktar ılık su ekledikten sonra yaklaşık olarak yirmi dakika boyunca kaynamaya bıraktığımız salçalı nohut yemeğimizin yapılışı bu şekilde olmaktadır. Sizde hemen deneyerek bu mükemmel lezzeti sofralarınız ile buluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }