{ "title": "Patatesli Nohut Yemeği", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Patatesli-Nohut-Yemegi-85.JPG", "date": "23.01.2024 04:32:59", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Patatesli nohut yemeği, Patatesle yapılan nohut yemeği kış aylarının vazgeçilmez ana yemek menüsüdür. Hemen hemen her hafta karşılaşılabildiğimiz patatesli nohutlu yemek pilav eşliğinde sunumu yapılan ve vücuda faydası ile bilinen bire yemektir. Zaman almadan pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu yemek lezzeti ile bilinen yemeklerin başında gelir. Besin değerleri yüksek olan bu yemek hem doyurucu hem de besleyicidir. Sizde ailenize hem faydalı hem de lezzetli bir yemek sunumunda bulunmak istiyorsanız patatesli nohut yemeğini tercih etmenizi tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Patatesli nohut yemeği için gerekli malzemeler
Patatesli nohut yemeği: Öncelikle nohutları bol su ile yıkayarak bir gece suda bekletin. Daha sonra bir gece suda bekleyen nohutları süzerek tekrar bir sudan geçirin. Soğanı soyarak çok küçük bir şekilde doğrayın. Patatesleri de soyarak küp şeklinde doğrayın. Ardından havuçları da küp olarak patatese uyum sağlayacak şekilde doğrayın. Ocağın diğer gözüne düdüklü tencereyi koyarak ocağın altını açın. Nohutları düdüklü tencere içerisine alarak üzerine su ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kadar pişirin. Süre dolunca düdüklü tencerenin altını kapatın ve tencerenin havasını alın. Daha sonra kapağını açarak nohudun ilk suyu olan sarımsı suyu dökün ve nohutları bekletin. Artık doğranan soğanı bir tencere içerisine alarak tereyağı ve zeytinyağını ilave edin. Soğanı pembeleşene kadar iyice kısık ateşte kavurun. Soğan kavrulduktan sonra yemeğin salçasını soğan içerisine ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra doğranan patates ve havucu ilave edin ve kavurun. Son olarak domatesi de bol su ile yıkayarak kavrulan sebzeler içerisine doğrayın. Tüm malzemeleri biraz kavurduktan sonra önceden pişirilen nohutları artık ilave edebilirsiniz. Artık yemeğin tuzunu, baharatlarını ve suyunu ilave ederek yemeği 25 dakika kadar pişirin. Süre dolunca ve patatesler yumuşayınca ocağın altını kapatıp yemeği 5 dakika kadar kapağı kapalı bir şekilde dinlendirin. Artık patatesli nohut yemeği hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }