{ "title": "Pastırmalı Nohut Yemeği", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Pastirmali-Nohut-Yemegi-41.jpg", "date": "19.01.2024 17:07:26", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
Pastırmalı Nohut Yemeği, Yemeğe asıl aroma ve tadını veren pastırmaların ateşe çok maruz bırakmadan pişirilmesi besin değerinin ölmemesi açısından son derece önemlidir. Bu nedenle size tavsiyem pastırmaları çok fazla kavurmadan pişirmeniz böylelikle pastırmanın yoğun aroması sulu yemek ile daha çok bütünleşecektir. Ayrıca nohut yemeği gibi sulu yemeklerde tahılları en az yedi saat önceden ılık bir su içinde bekletin. Ben pratik olsun diye bir gece önceden nohutları ıslatıp sabah yemekte kullanıyorum. Böylelikle nohutlar iyice yumuşayıp şiştiğinden dolayı pişmesi süresi kısalacak ve nohutların piştiğinden emin olacaksınız. Ayrıca yemeklerin iyi özleşmesi içinde bir gece önceden bekletmek çok önemlidir. Yemeği pişirirken tuz ve baharat ayarlarını kendi damak tadınıza göre ayarlayın. Verilen ölçüler standart ve normal ölçülerdir. Bu küçük ip uçlarını verdikten sonra pastırmalı nohut yemeğinin yapım aşamasına geçebiliriz. Şimdiden kolay gelsin.

Pastırmalı Nohut Yemeği Malzemeleri
Pastırmalı Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

Pastırmalı Nohut Yemeğini hazırlamadan önce mutlaka nohutları bir gece önceden ıslatın. Soğuk suda ya da ılık suda bekletmeniz fark etmez. Ancak ılık suda bekletmek bekleme sürecini kısaltacaktır. Gece suya koyup öğle zamanı yemeği yapmak istiyorsanız soğuk suda bekletin. Daha sonra suda beklettiğiniz nohutları süzüp tekrar musluk atında tutun ve iyice yıkadıktan sonra tekrar süzün. Geniş bir tencereye soğanın kabuklarını soyup yemeklik küçük küçük tencerenin üzerine doğrayın ve daha sonra tencereyi ocağın üzerine koyarak altını yakın. Üzerine zeytinyağını ve tereyağını ekleyerek soğanlar hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Daha sonra içine domates salçasını ve biber salçasını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. İçine pastırmaları iri iri doğrayıp içine atın ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra nohutları ekleyerek beş dakika kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyin ve daha sonra yemek kaynayana kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını da kısın. Böylelikle özleşerek yavaş yavaş yemek pişmiş olur. Kokusu çıkana kadar yaklaşık bir yirmi dakika kadar pişirmeye devam edin ve ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın. Yemeğin ilk sıcağı gittikten sonra sıcak olarak servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }