{ "title": "Nohutlu Pilav", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Nohutlu-Pilav-55.jpg", "date": "19.01.2024 14:45:24", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Nohutlu pilav, Osmanlı mutfağından bugünlere kadar ulaşan ve sofralarımızın vazgeçilmezi olan pilav; hemen hemen herkes tarafından sevilen bir yemek çeşidimizdir. Yeri geldiğinde sulu yemeklerimizin can yoldaşı, yeri geldiğinde ise tek başına bir ana yemek olabilmesi, pilavı özel kılan şeydir. Hatta çok eskiden evlenecek olan gençler, isteyeceği genç kızı yaptığı pilava göre seçermiş. Hem doyurucu hem pratik olduğu için, mutfaklarda sıklıkla yapılan yemekler arasındadır. Yalnız kilo yapıcı özelliğinin de bulunduğunu unutmayalım. Ayrıca şeker hastalarının fazla tüketmesi de sakıncalıdır.

Türk hanımlarının klasik yemeklerinden biri olan pilav, aynı zamanda çeşitlendirilebilen bir yemektir. Hepinizin bildiği üzere; tavuklusu, sebzelisi, nohutlusu, etlisi, domateslisi, mercimeklisi gibi türlü türlü çeşidi yapılmaktadır. Nereyse tüm restoran ve otel mutfaklarının da olmazsa olmaz dedikleri türdendir pilav. Fakat biz burada önemli bakliyatlarımızdan biri olan nohutlu çeşidinden bahsedeceğiz. Hem görüntü itibariyle hem de lezzet açısından pilava en çok yakışan malzemelerden biridir nohut.

Nohutlu pilav için gereken malzemeler
Nohutlu Pilav nasıl yapılır?

Öncelikle pirincimizi güzelce yıkayıp süzüyoruz. İsterseniz pirinci ılık suda tuz ekleyip 10 dakika bekletip öyle süzün veya sadece ılık suda yıkayıp bekletmeden süzün. Her iki türlü de olur. Pilav tencerenize tereyağınızı koyup ocağa alın. Eriyen tereyağınıza süzülen pirincinizi ekleyip bir süre yağda kavurun. Üzerine sıcak suyunu, et bulyon ve tuzu da ekleyip yüksek ateşte kaynatın. Kaynar kaynamaz nohudu da ekleyip altını iyice kısın. Kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Pişen nohutlu pilavınızın altını kapatıp dinlendirmek üzere bir kenara alın. Tencerenin üzerini kâğıt havluyla kapatın. Dinlenen nohutlu pilavınızın üstüne karabiberi serpip servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }