{ "title": "Nohut Yemeği", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/nohut-yemegi.jpg", "date": "19.01.2024 08:13:57", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Nohut yemeği, Nohut Latince (Cicer arietinum) şifalı ve salık açısından oldukça faydalı bir bitkidir. Özellikle iç Anadolu bölgesinde kış aylarında nohut yemeği oldukça fazla tüketilmektedir. Nohut günümüzde kuru halde veya konserve olarak satılmaktadır. Nohut bakliyat familyasından olup oldukça vitaminli bir sebzedir. Pilavlarda, tatlılarda, salatalarda, çorbalarda ve bazı sebze yemeklerin içinde de kullanmaktadır. Nohut günümüzde leblebi yapılarak tüketilse de eski zamanlarda ve hala kırsal kesimlerde bir gün önceden ıslatılarak krom saçlarda kum içerisinde kavrularak da tüketilmektedir. Çoğu ev hanımlarının ne pişirecem derdine derman olan nohut yemeği Türkiye'de hemen hemen her evde sıklıkla pişmektedir.