{ "title": "Nohut Yemeği Kaç Kalori?", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Nohut-Yemegi-Kac-Kalori-37.jpg", "date": "19.01.2024 09:05:26", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini barındırmaktadır. Ayrıca demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, çinko, bakır, selenyum gibi mineralleri de fazlasıyla içermektedir. Nohut ciltteki lekelere, öksürüğü kesme ve damarları açma özelliklerine sahiptir. Ayrıca lifli bir besin olmasından dolayı haftada bir kez mutlaka tüketilmesi gereken gıdalar arasındadır. Ülkemizde bol miktarda yetiştirilen nohut her sofranın ana yemeklerinden biri olup sevilerek tüketilmektedir.

Nohut yemeği kaç kalori?

Nohut yemeğinin kaç kalori olduğu özellikle diyet yapan kişiler tarafından daha çok sorgulanır. Nohut kalorili bir besin olup kilo aldırma özelliği vardır. Ayrıca iştah açma etkisine sahiptir. 3 yemek kaşığı nohut 1 dilim ekmekle eşdeğerdir.

Nohut yemeğinin kalorisine bakılırken yemeğin içine eklediğimiz yağ, tuz ve eti de hesap etmek gerekir. Çünkü nohut yemeğine eklenen her malzeme kaloriyi daha da artırma özelliğine sahiptir. Nohut protein ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin bir gıdadır.
Eğer kalori hesabı yapıyorsanız nohut oldukça kilo aldırıcı bir besindir. Normal şartlarda evinizde nohut yemeği pişirildiğinde kimse tabi ki diyetine çok dikkat edenler hariç 3-4 kaşık nohut yemeği yiyip kalkmaz. En az 1 yemek tabağı dolusu yenir. Bu durumda ise alınan kalori miktarı son derece artmış olur. Bir yemek tabağı nohudun kalori değeri yaklaşık 450 kalori olup bu da ciddi bir kaloridir. Bir tabak nohut yemeği yetişkin bir insanın bir günlük protein ihtiyacını çok rahat bir şekilde karşılamaktadır.

Nohut tek başına bile çok fazla kalori içeren bir besin olduğundan nohut yemeği yaparken içine eklediğiniz malzemelere biraz daha dikkat ederseniz bir nebze daha nohudun kalorisini düşürmüş olursunuz ya da nohut yemeğinin içerisine eklediğiniz etin tamamen yağsız olmasına özen gösterebilirsiniz.

" } ] }