{ "title": "Nohut Yemeği Çeşitleri", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Nohut-Yemegi-Cesitleri-55.JPG", "date": "19.01.2024 23:53:33", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Nohut Yemeği Çeşitleri, genellikle kış aylarında sıklıkla sofralarda yer verilen nohut baklagiller grubuna ait olan bir bitkidir. Büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen nohuttan birçok farklı nohut yemeği çeşitleri yapılabilmektedir. Bazen ana yemek olarak etli nohut yemeği, nohutlu pilav, nohut güveç, nohut salatası gibi lezzetlerin yanı sıra daha sayamadığımız pek çok farklı yemek çeşidi ile sofralarımızı süsleyen nohut ile hazırlanan yemekler Türk mutfağının enfes geleneksel yemekleri arasında sıklıkla tercih edilen yemekler arasında yer almaktadır. Başlı başına mükemmel bir lezzet olan etli nohut yemeği ve nohut güveç yemeğini sizlerle paylaşmak istedik.

Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği İçin Gereli Malzemeleri
Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

Etli nohut yemeğimizin yapımına ilk olarak bir gece önceden nohudu ılık suyun içine alarak bekleterek başlayalım. Ertesi gün nohutların ıslama suyunu süzdürdükten sonra basınçlı tencereyi ocağa alarak tereyağını ilave edip yağın erimesini sağladıktan sonra üzerine kuşbaşı etleri ekleyerek etler bıraktığı kendi suyunu çekinceye kadar kavuralım. Ardından kavrulmakta olan etlerin üzerine kuru soğanı ince yemeklik doğrayarak ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine biber ve domates salçalarını da soğanların üzerine ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar ezerek kavuralım. Ardından kavrulmakta olan harcın üzerine ıslatılarak süzdürülmüş nohutları ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırarak harmanladıktan sonra üzerine nohutların üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ilave ederek basınçlı tenceremizin kapağını kapatıp yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Nohut Güveç

Nohut Güveç İçin Gerekli Malzemeleri
Nohut Güveç Nasıl Yapılır?

Nohut güveç hazırlığımıza bir gece önceden nohutları ılık su yardımıyla ıslatarak başlayalım. Ertesi gün ıslanarak kabaran nohutların ıslama suyunu süzdürdükten sonra 15 dakika kadar haşlayarak haşlama suyunu süzdürüp nohutları hazır hale getirelim. Ardından Patlıcanları alaca soyup dilimleyerek tuzlayıp acı suyu çıktıktan sonra yıkayıp kurulayalım. Uygun bir tavaya sıvı yağı ilave ederek ocağa kolayım ve dilimlenmiş patlıcan, kırmızı biber, patates ve domatesleri hafifçe kızartalım. Daha sonra güveç tenceremize sırasıyla bir kat sebzeler, kuru soğan ve nohut olacak şekilde güveci doldurarak ocağa alalım. Ardından yarım su bardağı sıcak suyun içinde salçayı ezerek sos haline getirdikten sonra üzerine zeytinyağı ekleyip karıştırarak güvecin üzerine gezdirerek dökelim. Nohut güveç yemeğimizi kısık ateşte yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirerek sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }