{ "title": "Nohut Unu", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/nohut-unu.jpg", "date": "21.01.2024 04:02:40", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Nohut unu, Nohut unu nohuttan elde ediliyor. Nohut unu çok doğal oluyor. Doğal nohut unu, nohut tanelerinden çekilmekte olup hiçbir koruyucu madde içermez. Elenmiş ayıklanmış nohut öğütülür ve nohut unu elde edilir. Nohut unu sağlığa çok faydalıdır. Nohut unu, humus falafel gibi Ortadoğu mutfağının birçok meze ve yemeğinde ana yemek olarak kullanılır. Hint mutfağında da sıklıkla kullanılır. Buğday ve diğer unlarla karıştırılarak ekmek yapılır. Nohut unu yemeklere ve soslara tat ve kıvam katar. Tarhana çorbası yapımında maya etkisi gösterir. Yüksek kolesterolü düşürmeye yardımcı etkisi vardır. Nohut ununda protein, karbonhidrat ve yağ vardır. Ayrıca çinko, vitamin B6 ve C vitamini yönünden de zengindir. Mutfağımızda bulunması gerekir. Besin değeri ve kalorisi yüksek bir un çeşididir. Nohut unundan humus, nohut unu ekmeği ve cilt bakımı yapılıyor.

Nohut unundan yapılan humus tarifinin malzemeleri
Nohut unundan humus nasıl yapılır?

Kuru nohuttan yapacaksanız nohudu 1 gece önce akşamdan ıslatın. Ertesi gün haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve ezin. (Diğer malzemeleri eklerken su ile kıvamını açabilirsiniz.) Nohut unu kullanacaksanız; Nohut ununu önceden tavada pembeleşene kadar kavuralım. Derin bir kaba döküp kaynar su ilave edelim. Bir yandan mikserle çırpalım ve 5 dakika dinlenmeye bırakalım. Sonra sarımsak ile biraz karıştıralım ve 1 bardak sıcak suyu yavaş yavaş ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Bir daha mikserle çırpalım. Ne çok katı ne de çok sıvı olmayacak. Kıvamına bakalım eğer sıvı haldeyse bir miktar nohut unu ekleyebiliriz. Sonra da süzme yoğurt kıvamına gelene kadar su ekleyelim ve karıştırarak pişirelim. Sonra servis tabağına yayıp üzerine zeytinyağın da kızartılmış kırmızı toz biber ve kimyon dökelim. Humusumuz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }