{ "title": "Nohut Tatlısı", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Nohut-Tatlisi-75.jpeg", "date": "21.01.2024 02:56:05", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Nohut Tatlısı, Nohut ülkemizde en çok tüketilen ve sevilerek yenilen baklagillerin başında gelir. Genelde nohudun yemeği ve mezesi yaparak tüketiriz. Duyunca size de garip gelmiş olabilir. Nohuttan tatlı mı olurmuş? Dediğinizi duyar gibiyim. Evet nohuttan tatlı oluyor hem de tadına doyamayacağınız değişik bir tatlı oluyor. Baharat ve nohudun karışımından enfes bir tatlı çıkıyor ortaya. Nohut tatlısı tarifi benden denemesi sizden.

Nohut tatlısı için gereken malzemeler
Nohut tatlısı nasıl yapılır?

İlk olarak nohut ununu elde etmek için nohudu sert bir et döveceği ile kırık hale getirin sonra rondo da un kıvamına gelene kadar çekin. Pürüzsüz olmalı. Tereyağı ve unu teflon tavaya alarak kısık ateşte nohudun rengi koyulaşana dek kavurun. Ocağın altı kısık haldeyken pudra şekeri, badem tozu, kakule, zencefili ekleyip hepsini karışım haline getirin. Pudra şekeri nohudun sıcaklığı ile eriyecektir. Helva kıvamına gelen karışımı birbirine iyice yedirdikten sonra ocağınızı kapatabilirsiniz. Karışımı bir kenara alıp soğumaya bırakın. Ilık haldeyken 2 yemek kaşığı sütü ekleyin ve elinizle ceviz şeklinde toplar yapın. Güzel bir servis tabağına yerleştirin. Nohut tatlınız afiyetle yenmeye hazır.

" } ] }