{ "title": "Nohut Nasıl Islatılır", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Nohut-Nasil-Islatilir-28.jpg", "date": "22.01.2024 00:52:49", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda beklerken gazı suya geçer. Nohudu ıslatmaktan kastımız; kuru nohudun bol su içinde en az 8 saat ya da daha fazla bir süre ile bekletilmesi demektir. 8 saatten fazla bekletilirse de bir şey olmaz, nohut daha da şişerek yumuşar. İsteğinize göre hangi yemeği yapacaksanız etli veya etsiz tencerede, güveçte, fırında veya düdüklü tencerede nohut yemeği yaparken; nohut yemeğinizi daha da lezzetli yapmak sizin elinizdedir. Nasıl diye soracaksınız. Şu şekilde; nohudunuzu ıslatırken suyuna bir miktar tuz ilavesi yapın.

Nohudunuz ıslanırken tuzu emer ve yemeğiniz piştiğinde lezzet farkını tadar ve anlarsınız. Nohut ıslama suyuna ekleyeceğiniz tuz miktarı elbette bir ölçüyü gerektirir. Islatacağınız nohut miktarı önemli değildir. Burada ölçüyü suya göre ayarlamalısınız. Deneyimlerle sabit, bir litre suya bir tatlı kaşığı tepeleme sofra tuzu yeterlidir. Bu ölçüyü şu şekilde de verebiliriz. Bir çorba kaşığı silme olarak ikisi de aynı orantıya çıkıyor. Tabi ki bunu annelerimiz artık yapa yapa göz kararı atmaktadırlar. Bilmeyenler için ölçüyü verelim. Bu ayrıntıya dikkat ederseniz nohut yemekleriniz dahada lezzetli olacaktır.

" } ] }