{ "title": "Nohut Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Nohut-Nasil-Haslanir-34.gif", "date": "21.01.2024 01:26:56", "author": "Hikmet Onur ÖNDER", "article": [ { "article": "Nohut Nasıl Haşlanır; Nohut'un doğrudan yemeği olduğu gibi, birden fazla yemekte katkı malzemesi olarak da yer almaktadır. Mutfaklarımızda çoğu zaman yemeği etli şekilde ya da etsiz şekilde yapılır. Buna ek olarak onlarca farklı yemeğin hazırlanmasında katkı malzemesi olarak yardımcı rol oynamaktadır.

Nohut haşlamak için malzemeler
Nohut haşlama nasıl yapılır?

Nohut'un haşlanma aşamasında bir ön hazırlık süreci vardır. Uygun bir şekilde olan bir kap içerisine 2 su bardağı olacak şekilde nohut konulur ve üzerine 3 parmak geçmeyecek bir şekilde soğuk su ile doldurulması gerekir. Gece boyunca su içerisinde bekletilen nohut taneleri süzülüp ve öncelikle yıkanması gerekir. Uygun bir şekilde gerekli olan tencereye konular ve üzerine 2 parmağı geçmeyecek şekilde su ile doldurulması gerekir. Kullanılan tencere ocak üzerine getirilir, yüksek ısı derecesinde kaynamaya başlatıldıktan hemen sonra, tencerenin kapağı kaplı hale getirilir. Daha sonra ocağın ısı derecesi, en düşük ısı derecesi şekline getirilmesi gerekir. En düşük ısı derecesinde olan nohut taneleri 50 dakika süre içerisinde haşlanması gerekir. Süre bittikten sonra nohut taneleri süzülecek ve soğuk sudan geçirilmesi gerekecek. Bu şekilde yarı pişmiş olan nohut taneleri, istediğiniz yemek yapım aşamasında kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }