{ "title": "Nohut Köftesi", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/nohut-koftesi.jpg", "date": "22.01.2024 00:08:29", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Nohut Köftesi, yöresel bir lezzet olan ve diğer ismi ile falafel olarak bilinen ve Lübnan mutfağın köfte çeşididir. Ülkemizde ise mersin yöresinde sıklıkla yapılıp büyük bir keyifle tüketilen yöresel bir yemektir. Özelliği ise nohut, tahin ve çeşitli baharatlar ile hazırlanmasıdır. Ayrıca yanında nohut köftesine eşlik eden lavaş ekmeği ve kendine özgü salatası ile sizlerde kolaylıkla bu köfteyi hazırlayarak muhteşem bir lezzete merhaba diyebilirsiniz.

Nohut Köftesi İçin Gerekli Malzemeleri
Nohut Köftesi Salatası İçin Malzemeleri
Nohut Köftesi Üzeri için
Nohut Köftesi Nasıl Yapılır?

Nohut köftesi Hazırlığımıza ilk olarak 1 gece önceden 2 su bardağı nohudu ılık su yardımıyla ıslatarak başlayalım. Ertesi gün ıslanarak kabaran nohutların ıslama suyunu döktükten sonra tekrar üzerine ılık su ekleyerek nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Ardından kişniş, maydanoz ve un haricinde diğer malzemelerin tümünü robottan geçirdikten sonra 1 tutam maydanoz ve 1 tutam kişnişi incecik kıyarak robottan çekilmiş malzemelerin üzerine ilave ederek nohut köftesi hamurunu yoğurmaya başlayalım. Yoğrulmakta olan köftelik harcın üzerine baharatlar ve tuz ilavesiyle tatlandırmayı ihmal etmeyelim. Ardından hazır hale gelen köfte harcımızı oda ısısında yaklaşık 1 saat bekleterek dinlendirdikten sonra köfte harcımız sulanmış ise hafifçe un serpiştirerek kıvam aldıralım. Ardından kıvama gelen harçdan ceviz iriliğinde parçalar kopartarak köfte şekli vererek kızdırılmış sıvı yağ içerisinde arkalı önlü kızartalım. İsteğe bağlı olarak köfteler kızartılmadan önce yumurtaya ve galeta ununa bulayarak kızartılabilir. Özellikle nohut köftelerin çıtır çıtır olmasını isteyenler bu yöntemi tercih edebilirler. Nohut köftemiz hazır hale geldikten sonra salatasını hazırlamak için sivri biber, domates ve sarımsakları minik minik doğrayarak bu malzemenin üzerine yoğurt ve tahin ile hazırlanmış sosu döküp iyice karıştırın. Kızartılmış nohut köftelerini lavaş ekmeklerinin üzerine aldıktan sonra tahin ve yoğurtla karıştırılmış sostan gezdirerek dökelim. Yanında özel salatası ile lavaş ekmeği eşliğinde servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }