{ "title": "Nohut Kavurması", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/nohut-kavurmasi.jpg", "date": "21.01.2024 14:53:53", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "
Nohut, baklagil türünden bir yiyecek çeşididir. Türk Mutfağı'nda yaygın olarak kullanılmaktadır. Birçok yemeğin, turşunun, çerezin yapılışında yer almaktadır. Burada anlatılacak olan ise bir yemek çeşididir. Bu yemek, nohut kavurmasıdır. Yapımı bakımından çok kolaydır ve ev hanımlarının kurtarıcısıdır.

Nohut kavurması için gerekli malzemeleri
Nohut kavurması nasıl yapılır?

İlk olarak nohutlar düdüklü tencereye atılır. Üzerini üç parmak geçecek şekilde su koyulur. Yarım saat kadar pişmeye bırakılır. Pişen nohutlar, karıştırıcı ile çekilir. Daha sonra soğanlar küp-küp doğranır. Genişçe olan teflon tavaya yağ dökülür ve yağ kızdırılır. Doğranan soğanlar kızmış olan yağın içine atılır. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara önce salça eklenir. Bundan sonra da çekilmiş nohut püresi eklenir. Daha sonra baharatlar ve tuz da eklenir. On beş dakika boyunca kavrulur. Böylece nohut kavurmamız hazır hale gelmiştir. Afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }