{ "title": "Nohut Haşlama", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/nohut-haslama.jpg", "date": "20.01.2024 03:11:08", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "Nohut Haşlama, Nohut, baklagil ailesinin üyesi olan bir tür kuru bakliyat çeşididir. Ülkemizde çok sık olarak kullanılmaktadır. Hatta geleneklerin içine bile girmiştir. Nohut sayamadığımız birçok şeyde daha kullanılabilir. Burada sizlere nohut haşlamasından bahsedilecektir. Nohut haşlaması, isteğe göre et suyu ile de yapılabilir. Anlatılacak olan tarifimizin içinde et suyu yer alacaktır.

Nohut haşlama için gerekli malzemeleri
Nohut haşlaması nasıl yapılır?

İlk olarak nohutlar düdüklü tencereye atılır. Daha sonra üzerine et suyu eklenir. Et suyundan sonra tuz ve karabiber eklenir. Son olarak da yarım limon iyice sıkılır. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Yirmi dakika kadar pişmeye bırakılır. Yirmi dakikanın sonlarına doğru düdüklünün havası alınır. Daha sonra ılık suyun altına tutularak kapak açılır. Bunlar düdüklü tencerenin patlamaması içindir. Kapak açılınca hoş bir koku yükselecektir. Nohut haşlamamız hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }